„Újabb győzelemre készülünk a Dakar előtt”

Két komoly sikerrel hangolt a MINI csapat a hétvégén, Pápán és környékén rendezendő jubileumi HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamra

 A MINI csapatát nem igazán lehet azzal megvádolni, hogy nem a legerősebb csapatával érkezne az augusztus 15. és 18-a között megrendezendő tizedik HunGarian Bajára. Az idei Dakar-győztes csapatot ezúttal a spanyol Világkupa futamot, a Baja Aragont megnyerő Nani Roma, Michel Perin duó, valamint az összetettben a második helyen álló Krzysztof Holowczyc, Andreas Schulz páros képviseli. A csapatfőnök, Sven Quandt bízik abban, hogy Pápán is győzni tud valamelyik versenyzője.

Már most fantasztikus formában versenyez a MINI csapata, így nem véletlen, hogy a szakértők többsége a 2014-es Dakar legfőbb esélyesének kiáltja ki őket. A hétvégén, Pápán rendezendő jubileumi, tizedik HunGarian Baja Terep-rally Világkupa futamot megelőző versenyen például az első négy helyet kisajátították maguknak Nani Roma, Orlando Terranova, Stéphane Peterhansel és Krzysztof Holowczyc sorrendben. Roma ráadásul már harmadik sikerét érte el Spanyolországban.

 

„Számomra nagyon fontos a hazai futamom, így duplán örülök, hogy nyerni tudtam. Remélem, a magyar versenyre is a legjobb formában leszek, hiszen az új autó megismerésén kívül természetesen a győzelem a legfontosabb számomra” – jelentette ki Roma, aki első MINI-vel futott versenyét is annak idején Spanyolországban futotta.

 

A Baja Aragon negyedik helyén végző, és a magyar versenyen is rajthoz álló Krzysztof Holowczyc is elégedett volt saját, és piros Minije teljesítményével.

„Most az a legfontosabb számomra, hogy minél több pontot gyűjtsek a Világkupában, valamint az, hogy minél több versenyen rajthoz állhassak a 2014-es Dakar előtt, ami már gyorsan közeledik” – közölte a korábbi Rally Európa-bajnok és FIA Baja Kupa-bajnok Holowczyc.

 

Persze a MINI főpilótája, a 11-szeres Dakar-győztes Stephane Peterhansel – aki ugyan ott lesz Pápán, de csak, mint a motorral induló felesége, Andrea Mayer főszerelője – sem pihent a babérjain, és augusztus elején megnyerte a Brazíliában rendezett Rally dos Sertõest, amely az egyik legkeményebb viadal az idei versenynaptárban. Nem véletlen, hogy a gárda két fontos sikere után a csapatfőnök Sven Quandt hasonló folytatásban reménykedik.

„Az új MINI ALL 4 Racing megmutatta mire képes, és most újabb győzelemre készülünk a Dakar előtt. Nagyon fontos számunkra a magyar verseny, hiszen az autókat még tovább szeretnénk fejleszteni a 2014-es Dakar rajtjáig” – árulta el Sven Quandt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*