Újabb cikkek Magyarországról a német sajtóban

Ismét  a budapesti adventet ajánlotta olvasóinak Dagmar Kappe, aki 2011 decemberében,  az akkor újonnan nyílt Iberostar Grand Hotel Budapest és a Magyar Turizmus Zrt.  németországi képviseletének meghívására látogatott fővárosunkba. Az újságíró a  téli Budapesttel kapcsolatos, utazásra ösztönző beszámolóját – a www.fernweh-aktuell.com online újság  (havonta 300.000 látogató), a  Der Tagesspiegel (133.000  példány), a Zentralschweiz am Sonntag (120.000 példány) és a schwarzaufweiss.de (5 millió látogató  és 11 millió oldallehívás) online portál után – nemrégiben az  elegáns német fürdővárosban, Baden-Badenben megjelenő Badische Neueste  Nachrichten (130.000 példány) hasábjain, illetve Németország legnagyobb  regionális napilapjában, az Észak-Rajna-Vesztfáliában terjesztett  Westdeutsche Allgemeine Zeitungban (400.000 pld.) tette közzé, fővárosunkat télen  is izgalmas célpontként bemutatva.

A budapesti kávéházak különleges hangulatáról ír Michael Rothe a  Sächsische Zeitungban. Az írás az olvasóknak egy időutazással mutatja be  fővárosunk eme sajátos kultúráját, amely izgalmas történetek, fantasztikus  desszertkreációk mellett építészeti különlegességekkel is büszkélkedhet. Az  újságíró utazását az MT Zrt. németországi képviselete tippekkel, kapcsolatokkal  segítette. A Sächsische Zeitung a keleti tartományok legnagyobb példányszámú  újságja, amelyet Drezdában és környékén több mint 730 ezren olvasnak.

A  magyar konyha, ezúttal német vonatkozású rejtett kincseit mutatta be  nemrégiben Sabine Schiner a Darmstädter Echo egyik vasárnapi számában (90.000 pld.) “Ízkísérletek Paprikaországban”  címmel. Az újságírónő a másfél oldalas írásban részletesen beszámol arról, hogy  a magyar borkészítésnek milyen sváb hagyományai vannak, egyben egy kis  történelmi betekintést is ad az olvasóknak a magyarországi svábok életébe.  Bemutat egy nem mindennapi fiatal párt is, akik Németországból, illetve Svájcból  telepedtek át Magyarországra, Almáskeresztúrra, ahol kecsketartással és  sajtkészítéssel foglalkozva boldogan élik hétköznapjaikat. Az újságíró idén  szeptemberben az MT Zrt. meghívására járt hazánkban, hogy megismerkedjen a  magyarországi svábok kulináris hagyományaival is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*