Új versenyzőkkel, új autóval 2019-ben a Gender Racing!

Ezeknek az újdonságoknak a jegyében zajlott a hazai gyorsasági autósport legsikeresebb formula autós csapata a Gender Racing Team évadnyitója az AMTS-2019 rendezvényen a Hungexpon. Itt mutatták be a legújabb Forma3-as versenyautójukat egy Dallara F317 TOYOTA F3-ast, mely a hazai formula autós mezőny jelenleg legújabb versenytechnikája.

Az új autóval Stern Roland a 2018-as MNASZ Formula Renault Kupa ezüstérmese áll majd rajthoz az FIA CEZ és az MNASZ Autós Gyorsasági OB futamain. Roland már a bemutató előtt tesztelte az új versenygépet, melyről csak szuperlatívuszokban tudott csak nyilatkozni. 2019-ben ez lesz az MNASZ Autós Gyorsasági OB leggyorsabb és legmodernebb technikája mellyel a magyar bajnoki cím a legfőbb célkitűzés.

A GRT tavalyi magyar bajnoki ezüstérmes Formula Renault 2.0-sát a 2018-as MNASZ Formula Renault Kupa bajnoka, a hazai autós gyorsasági sportág év felfedezettje díját is elnyerő Hefler Róbert hajtja majd egy újabb bajnoki címre törve. Robi a tavalyi szenzációs menetelést követően a formula autós OB kategória abszolút értékelésében is szeretne előrébb lépni, amihez szeretne minél többet tesztelni, és minél alaposabban megismerni a csapat legújabb Formula Renault versenygépét. A 2018-as teljesítményének köszönhető, hogy partnerként új támogatóként egy informatikai cég is csatlakozott a csapathoz.

Újoncként csatlakozik a csapathoz a mezőny egyik legifjabb, a legszínvonalasabb hazai márkakupából érkező versenyzője Szomszéd Lajos Balázs, aki az MNASZ Formula Renault Kupában áll rajthoz a GRT színeiben. Lali a karosszériás autókról vált a formula versenygépekre a sokkal nagyobb kihívás és élvezeti érték miatt.

A most bemutatott és egy korábban beszerzett új versenygép miatt a Gender Racing Team egy rég vágyott szakmai szintre lépett. Most már gyakorlatilag egy fiatal tehetséget a gokarttól kezdve a Forma3-asig végig tud majd menedzselni a lehető legjobb szakmai háttértámogatás segítségével.

A Gender Racing először április közepén száll versenybe a Hungaroringen az MNASZ Autós Gyorsasági OB és az FIA CEZ nemzetközi bajnokság nyitófutamán, melyet még további hat országban zajló hét versenyhétvége követ majd összesen tizennégy versenyfutammal az év folyamán.

A versenyzők és a csapatfőnök is feldobva nyilatkoztak a pénteki autó bemutató után:

Szomszéd Lajos Balázs:

„Nagyon jó volt ez a nap! Ilyenben még nem volt részem sosem és nagyon örülök, hogy a Gender Racing Team versenyzője lehetek! Szeretnék a formula autóban is bizonyítani, hiszen ez az ág az autósport csúcsa már hosszú évtizedek óta. Nagyszerű lenne ebben egy minél sikeresebb versenyzői karriert felépíteni, mely álmaim és reményeim szerint akár a FormulaE-ig vezessen majd!”

Hefler Róbert: „Pénteken végre hivatalosan is bemutathatta a csapat az új pilóta felállását és az új versenygépét. Nagyon nagyszabású volt a sajtótájékoztató, nagyon élveztem, hogy ennyi ember előtt szerepelhettem. Szerintem nagyon jól sikerült. Boldog vagyok, hogy idén egy újabb, fejlettebb technikával állhatok rajthoz, nagyon jó érzés az is, hogy a tavalyi eredményeimmel rászolgáltam Gender Tamás csapatfőnök bizalmára, hogy megadja a lehetőséget ezzel az autóval, úgyhogy ezt ezúton is szeretném megköszönni. Mivel most már túl vagyunk ezen az eseményen is így nincs más hátra, mint előre. Három hét múlva kezdetét veszi az első versenyhétvége, amit azt gondolom, a lehető legfelkészültebben várok és nagyon motiváltan. 120%-ot fogom nyújtani és meglátjuk azzal hova jutunk.”

Stern Roland: „Nagyszerű dolog mikor az álmok megvalósulnak! Régi álom volt, hogy egy ilyen autóval versenyezhessek. Az F3-as egy nagyon komoly kihívás. Az első tesztek alapján fantasztikusan jó vele autózni! Nagyon büszke vagyok rá, hogy a magyar bajnokságban az enyém lehet a legmodernebb és leggyorsabb versenytechnika! Ezzel természetesen csakis a magyar bajnoki cím lehet a célkitűzés.”

Gender Tamás csapatfőnök: „Úgy gondolom nagyon komoly mérföldkő ez a mostani esemény és ez az idei évad a csapat számára! Egy nagyon komoly szakmai szintet léptünk meg minden tekintetben. Most már teljes az a technikai és szakmai feltételrendszer mellyel egy fiatal tehetséges versenyzőt a gokarttól kezdve egészen a Forma3-ig tudunk eljuttatni! Nagyszerű versenyzőim vannak az idei évre és az sem kizárt, hogy még tovább bővül majd a csapat! Nagyon várjuk már az évadnyitó versenyhétvégét és remélem, hogy már az első futamok után Gender Racinges győzelmekkel és dobogós helyezésekkel gazdagodik a csapat!”