Új irodában az osztrák főváros budapesti képviselete

Festői panoráma, klasszikus és modern ötvözése: az Eurocomm-PR új irodája ugyanazt nyújtja kicsiben, mint Bécs nagyban. Az osztrák főváros budapesti képviselete mostantól megújult környezetben, régi csapattal várja a Bécs iránt érdeklődőket a Széchenyi rakpart 3. szám alatt.

Copyright fotó: Eurocomm-PR / Poroszka Zsolt

Copyright fotó: Eurocomm-PR / Poroszka Zsolt

A klasszikus és modern stílus harmonikus ötvözése mellett a zöld gondolkodás térnyerése jellemzi az osztrák főváros budapesti külképviselete, az Eurocomm-PR új irodáját, amelynek megnyitóját 2016. június 6-án tartották. Az irodaavatón részt vett többek között Dr. Sárádi Kálmánné főjegyző asszony, Dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Dr. Domokos Péter, Budapest Főváros Kormányhivatalának igazgatója valamint az Osztrák Nagykövetség és az Osztrák Kulturális Fórum képviselői.

A megnyitó alkalmából Marcin Kotlowski és Markus Pöllhuber, az Eurocomm-PR ügyvezetői elmondták, hogy Bécs városa évek óta, a legkülönbözőbb területeken működik együtt Budapesttel és a régió többi fővárosával, hogy közösen dolgozzanak ki megoldásokat a globalizáció és a városiasodás jelentette kihívásokra, és együtt, aktívan vegyenek részt a jövő alakításában.

Copyright fotó: Eurocomm-PR / Poroszka Zsolt

Copyright fotó: Eurocomm-PR / Poroszka Zsolt

Az Eurocomm-PR, a Wien Holding tagja 2016. január 1-je óta látja el Bécs külképviseletét Budapesten, Belgrádban, Krakkóban, Ljubljanában, Prágában, Szarajevóban, Szófiában és Zágrábban, miután a bécsi közgyűlés – a korábbi hagyományokkal szakítva – a Wien Holding tagját bízta meg ezzel a tevékenységgel. Az Eurocomm-PR feladata, hogy elsőrangú gazdasági telephelyként pozícionálja Bécset a régióban, támogassa a városi önkormányzatok közötti projekteket és tapasztalatcseréket valamint integrált kommunikációs szolgáltatásokat nyújtson az osztrák fővárosnak a régió országaiban.

Az osztrák fővárosnak a világon egyedülálló külképviseleti irodahálózata arra is lehetőséget ad, hogy a helyi döntéshozók és újságírók az anyanyelvükön vegyék fel a kapcsolatot Bécs Városával. Amint Berta Zsuzsanna, a képviselet vezetője a megnyitó alkalmából fogalmazott: „Ez az iroda mostantól – mint az osztrák főváros budapesti előszobája – minden Bécs iránt érdeklődő számára nyitva áll.”