Új igazgatási szervezet a Volkswagen csoportnál

A Volkswagen AG felügyelőbizottsága új igazgatási szervezetet határozott meg  a csoport és a márkák, valamint az észak-amerikai régió számára – a pénteki ülés döntéseiről a konszern márkáinak magyarországi forgalmazója, a Porshe Hungaria tájékoztatta az MTI-t hétfőn.

    “Az új struktúra erősíti a márkákat és a régiókat, a szükséges teret megadja a konszern igazgatósága számára a stratégia és a vállalatirányítás körében, illetve kiemelt hangsúlyt fektet a jövőbeli fókusztémák célzott továbbfejlesztésére” – idézik a közleményben Bertold Hubert, a felügyelőbizottság megbízott elnökét.
    A felügyelőbizottság döntése szerint újraszervezik a konszern tevékenységeit Észak-Amerikában. Az Amerikai Egyesült Államok, Mexikó és Kanada piacait az új észak-amerikai régióba fogják össze. A Volkswagen Group of America elnöke és ügyvezető igazgatója Michael Horn marad.
    A határozat szerint az igazgatási struktúra konszernszinten jobban követi majd a platform stratégiát. Létrehoznak egy Porsche márkacsoportot a Bentley- és a Bugatti-gyártókkal. Változatlanul megmarad az Audi márkacsoport a Lamborghini és Ducati márkával közösen, hasonlóképpen a haszonjárműves holding, valamint a Power Engineering és a Financial Services üzletág. A mennyiségi gyártók – a Volkswagen (személyautók), a SEAT és a Skoda – ezentúl egy-egy igazgatóval képviseltetik majd magukat a Volkswagen Csoport igazgatóságában.
    Új szervezeti egységeket is alapítanak a hatékonyság érdekében, ilyenek például a csoportszintű termékstratégia, az együttműködések és holding-tevékenységek, valamint a szén-dioxid-szabályozás témája.
    Csökken a konszern igazgatóságának létszáma. Azonnali hatállyal megszűnik a konszern igazgatóságában a termelésért felelős igazgatói poszt a márkáknak és a régióknak átadott felelősség következményeként.
    “Nem vesztegetjük az időt, az új irányítási rendszert már 2016 elején bevezetjük” – hangsúlyozta a felügyelőbizottság megbízott elnöke a közlemény szerint.

Forrás:MTI