Új Elnökség a Magyar Cukrász Ipartestület élén

Németh László, az IPOSZ elnöke

2023. február 20-án a Hunguest Hotel Bál Resort-ban tartotta szakmai kiállítással egybekötött tisztújító Közgyűlését a Magyar Cukrász Ipartestület, a magyar vendéglátó cukrász vállalkozások szakmai érdekképviselete.

A közgyűlésen vendégként részt vett Gál Pál Zoltán elnök és dr. Böröcz Lajos főtitkár a VIMOSZ részéről, Kovács László – a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Septe József – a Magyar Pékszövetség elnöke, Németh László – az IPOSZ elnöke, Knezsik István – az Autós Nagykoalíció elnöke, Petrezselyem Adrienn az MNGSZ képviseletében, valamint dr. Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója.

Az elmúlt négy évben hatalmasat fejlődött az Ipartestület, új székházuk átépítése mellett létrehozták és sikerrel üzemeltetik cukrász tanműhelyüket, mely hiánypótló szerepet tölt be szakmai továbbképzések és workshopok helyszíneként. Az oktató kabinet olyan felszereltséggel rendelkezik, mely a világ bármely országában megállná a helyét. Számos nemzetközi szaktekintély – közöttük több Relais Desserts tag – tartott már kurzust a tanműhelyben és mind elismerésüket fejezték ki a kabinet felszereltségével, illetve funkcionalitásával kapcsolatban.

A Közgyűlés szervezeti változtatásokról is döntött, az Alapszabály változtatás elfogadásával az új Elnökség létszáma a hatékonyabb működés és döntéshozatal érdekében tíz főre csökkent.

Egyúttal jelentős fiatalítás is lezajlott a leadott szavazatok eredményeként.

A Magyar Cukrász Ipartestület új Elnöksége a következő négy évre:

Szakmai elnök: Erdélyi Balázs – Magyar Cukrász Ipartestület

Társelnök: Selmeczi László – Magyar Cukrász Ipartestület Elnökségi tagok:

Andrész Zoltán – Andrész Cukrászdák, Biatorbágy, Budapest

Bergmanné Gutman Gabriella – Bergmann Cukrászda, Balatonfüred

Csuta Zsolt – Csuta Cukrászda, Csákvár

Harrer-Abosi Beatrix – Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda, Sopron

Kiss Zoltán – Kiss Cukrászda, Lajosmizse

Mészáros Gábor – Mészáros Cukrászda, Szombathely

Pataki Ádám – Pataki Cukrászda, Érd

Pécsváradi Aliz – Magyar Cukrász Ipartestület

             

Felügyelő Bizottság:

Felügyelő Bizottság elnöke: Nándori László – Nándori Cukrászda, Budapest

Felügyelő Bizottsági tagok:

Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest

Pass Szilvia – Aranyalma Cukrászda, Székesfehérvár

Az új elnökségi tagok letették az ünnepélyes esküt, hogy tevékenységüket az Ipartestület értékeihez és szabályaihoz hűen, a magyar cukrászat fejlődése érdekében, lelkiismeretesen és a legjobb tudásuk szerint teljesítik, szem előtt tartva az Ipartestület jövőképében kitűzött célokat.

A kiemelt célok között szerepel továbbra is az érdekképviseleti tevékenység megerősítése mellett a hazai kézműves cukrászat népszerűsítése, a cukrász szakma társadalmi megbecsülésének elősegítése és a minőségi kínálat szélesítése érdekében a szakmai továbbképzések, workshopok, rendezvények folyamatos szervezése.

A Magyar Cukrász Ipartestület elnöksége