Tusványos – Először képviselteti magát önálló színpaddal az MCC

Először képviselteti magát önálló színpaddal a székelyföldi Tusnádfürdőn július 19-24. között megrendezendő 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban a Mathias Corvinus Collegium (MCC) – tudatta a szervezet hétfőn közleményben az MTI-vel.

     A koronavírus-járvány miatti kétéves kényszerszünet után idén ismét megrendezik a Bálványosi Szabadegyetemet, amelynek az orosz-ukrán háború, a gazdasági válság, a jövőkép és a nemzetpolitika lesz a legfontosabb témája. Negyvenhét partnerszervezet, 27 helyszínen több mint 400 programmal várja az érdeklődőket.
    Az MCC-DEPO színpadon július 20-22. között számos aktuális előadás, kerekasztal-beszélgetés, vita, könyvbemutató lesz. Szerdán az orosz-ukrán háború hátterét világítják meg az MCC és a Honvédelmi Minisztérium szakértői. Csütörtökön szó lesz többek között az újságírás helyzetéről a fake news jelenség tükrében, az erdélyi magyar ifjúság jövőképéről, a zöldpolitikáról a háború árnyékában, valamint a kulturális mecenatúra jelentőségéről, továbbá aktuális közéleti kérdésekről vitázik Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumi elnöke és Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője.
    A több mint 25 éves MCC tehetséggondozó intézmény Kárpát-medence-szerte 24 helyszínen van jelen, ebből nyolc Erdélyben található. Az érdeklődők az MCC képzési palettájával is megismerkedhetnek a szabadegyetemen.
    A rendezvényről részletes információk találhatók a https://www.tusvanyos.ro/program/ honlapon.

MTI