Turán Frigyes nyerte az évzáró jubileumi viadalt

Számos érdekesség és nagy csata volt az idei, 15. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n, melyet az év második felében verhetetlennek bizonyult Turán Frigyes, Zsíros Gábor kettős nyert meg, mégpedig végig egyenletes versenyzéssel. Maga a viadal hatalmas sikert aratott, hiszen szinte valamennyi rekord megdőlt a versennyel kapcsolatban: 240 induló, 34 női navigátor, több mint tízezer néző vasárnap, illetve egy 1500 lóerős kamion Kiss Norbert irányításával az előfutók között. A mezőny legfiatalabb sofőrje, a 2013-ban a kamionos Eb-n négy futamot megnyerő 17 éves Major Benedek végül célba ért, kategóriájában (H7) a második helyen végzett.

Vélhetően mindenki, aki élt és mozgott, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az a Hungaroringen búcsúztatta az Óévet. Ugyanis idén is megrendezték a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 15. jubileumi verseny lesz a viadal történetében.

A több mint tízezer szurkoló előtt zajló viadal abszolút győztese az a Turán Frigyes, Zsíros Gábor páros lett (Peugeot 207 S2000), akik az év második felében verhetetlennek bizonyultak: zsinórban öt versenyt nyertek.

Boldog vagyok, nagyon jó érzés győzni ezen a fantasztikus viadalon. Kifejezetten örülök annak, hogy nem szakadt meg a lendületünk, és zsinórban immár az ötödik versenyt tudtam megnyerni az év második felében. Bíztató, hogy több autóval is képesek voltunk az élen végezni. Itt voltak a csapatunk támogatói, akik fantasztikusan érezték magukat egész hétvégén, ráadásul láthatták, jó úton járunk. Jövőre elsősorban a magyar bajnokságra szeretnénk koncentrálni, ám az még nem dőlt el, hogy milyen autóval és milyen szabályok szerint indulunk harcba a 2014-es abszolút bajnoki címért – fogalmazott Turán Frigyes.

Turánék mögött az osztrák bajnokság egyik legjobb duója, a Beppo Harrach és Leopold Welsersheimb végzett a második helyen, míg a dobogó harmadik fokát az ifjabb Cseh Vilmos, Fejes Gábor duó szerezte meg.

A verseny legfiatalabb sofőrje, az idei kamionos Európa-bajnokságon négy futamot megnyerő, 17 éves Major Benedek nemhogy célba ért, hanem kategóriájában (H7) a második helyet szerezte meg. Ám ennek ellenére azt mondta, nem vált ralira, marad a kamionosok mezőnyében.

Összesen 240-en indultak el az idei Szilveszter Rallye-n – volt ugyan néhány kieső a két nap alatt –, abszolút csúcsként 34 hölgy volt ott a mezőnyben, és a verseny történetében először megnyitották a nagyközönség előtt a GOLD Tribünöket, ahonnan valamennyi gyorsasági szakasz kényelmesen nyomon követhető volt. A média részéről is hatalmas érdeklődés követte az év utolsó autóversenyét, összesen száz újságíró és fotós akkreditált a viadalra.

 

A jubileumi, 15. Szilveszter Rallye végeredménye (nem hivatalos)

1. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (magyar, Peugeot 207 S2000) 37:07.1, 2. Beppo Harrach, Leopold Welsersheimb (osztrák, Mitsubishi Lancer EVO) +13.9 másodperc, 3. ifjabb Cseh Vilmos, Fejes Gábor (magyar, Mitsubishi Lancer EVO) +20.6 másodperc, 4. Balogh Jani, Bodnár Erika (magyar, Mitsubishi Lancer EVO) +39.6 másodperc, 5. Kazár Miklós, Dallos Ferenc (magyar, Mitsubishi Lancer EVO) +47.2 másodperc, 6. ifjabb Vincze Ferenc, Kuti Péter (magyar, Mitsubishi Lancer EVO) +1:22.8 perc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*