Tüdőgyulladás és nagy tervek

Vad Ninetta az idén feliratkozott a nagyok közé. A KSI versenyzője pályafutása során először indulhatott olimpiai számban a felnőtt világbajnokságon, ráadásul az ötszázas négyes, valamint a 200 méteres váltó tagjaként aranyérmes lett Duisburgban. Hogy miként fut neki az előtte álló szezonnak?

Pihenés, költözés, munka. Így töltötte a duisburgi világbajnokság óta eltelt időszakot Vad Ninetta, a KSI kétszeres világbajnoka. Mórocz István versenyzője október közepén edzésbe állt, igaz, egy kis időre ki is dőlt a sorból.

„Sajnos három napja tüdőgyulladással nyomom az ágyat, nem igazán így képzeltem el az alapozás elejét” – magyarázta Vad Ninetta, aki pár nap pihenő ide vagy oda, nagy tervekkel készül a 2014-es idényre.

„Alapvetően az eddig bevált és kipróbált módszerekkel edzünk majd, de lesz néhány újítás is a felkészülésemben – árulta el a kiváló kajakos. – Fontos, hogy a fejlődésem ne törjön meg, és a következő évben is feljebb lépjek egyet. Szerencsés helyzetben vagyok, mert az edzőm Mórocz István, a klubom a KSI és a menedzserem is mindent elkövetnek annak érdekében, hogy kizárólag a felkészülésre kelljen koncentrálnom. A világbajnoki aranyérmek plusz motivációt jelentenek, hiszen most már kézzel fogható eredménye is van a rengeteg munkának.”

És hogy milyen számokban gondolkodik a versenyzőnő?

„Minimális elvárás, hogy olimpiai számban kijussak a következő évben is a világversenyekre – magyarázta Vad Ninetta. – Természetesen ehhez az egyes számokban kell kiemelkedőt teljesítenem, de erre tudatosan készülök is, hiszen a párosnak és a négyesnek is az az alapja, hogy egyesben gyors legyek. Tehát a következő évben mindent ennek rendelek alá.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*