Trump: a republikánusokra leadott voks az amerikai álomra adott voks

A republikánusokra leadott voks az amerikai álomra adott voks – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök az észak-karolinai Fayetteville-ben, négy tagállamot érintő kampánykörútjának első állomásán hétfőn.

    “Kedden győzni fogunk ebben az államban is” – mondta Trump, hozzátéve: “a korábbinál is nagyobb győzelmet fogunk aratni”. Újraválasztása esetére további adócsökkentéseket, a rendőrség és a katonaság támogatását, a fegyvertartást biztosító alkotmány-kiegészítés és a vallásgyakorlás szabadságának védelmét ígérte.
    “Életpárti vagyok” – hangoztatta, amire a jelenlévők ovációban törtek ki.
    Az elnök ostorozta a vetélytársa, Joe Biden demokrata párti elnökjelölt előnyét mutató közvéleménykutatásokat, és Joe Bident és fiát, a  feltételezett korrupciós ügyekbe keveredett Hunter Bident. Az ifjabb Bidenről azt mondta: olyan, mint “egy porszívó, járja a világot, megy az apja után és felszedegeti a morzsákat”.
    Trump lejátszott egy rövid videót is, amely  – mint hangoztatta – összeállítás volt Joe Biden szótévesztéseiről, vagy arról, hogyan vesztette el beszéd közben a fonalat és zavarodott bele a mondandójába.
    Kilátásba helyezte, hogy pert indít, amennyiben Pennsylvaniában a választások után három nappal beérkezett levélszavazatokat is be akarják számolni az érvényes voksok közé. Ebben a tagállamban a helyi alkotmánybíróság döntése tette lehetővé ezeknek a levélszavazatoknak a figyelembe vételét.

Forrás:MTI