Trambulinpálya, ABC útvesztő és óriási kötélpiramisok Bécsben

Április végén nyitotta meg kapuit a Motorikpark Wien, Bécs első mozgásfejlesztő parkja. Az akár kalandparknak is beillő ingyenes óriásjátszótér 2,5 hektáron terül el, a 23 állomáson összesen több mint 100 játék várja a mozgás szerelmeseit kortól függetlenül.

Rengeteg új, egyedi játékkal kedveskedik Bécs a sportolni vágyóknak: a közös mozgásra többek között egy tíz méter hosszú kötélhinta, különböző nehézségű mászókák – például kötélpiramisok – illetve szörf szimulátorok adnak lehetőséget. A trambulinpályán vagy a párhuzamos szlalompályán versenyezni is lehet, míg a mókás egyensúlyi játékokon vagy az ABC útvesztőben, ahol megadott útvonalakat kell követni a mászóka-rengetegben, saját magunkat kell legyőznünk. A sok mozgás után végül egy nyújtópavilonban lehet lelazítani a megfáradt izmokat.

„Itt egy Bécsben eddig egyedülalló létesítményről van szó, ahol az önfeledt szórakozás mellett játékos formában, külön Bécs Város számára tervezett újszerű játékokon fejleszthető a koordináció, az állóképesség és az ügyesség – és mindezt ingyenesen.” – mondta Ulli Sima környezetvédelmi tanácsnok a park átadóján.

Minden állomás más-más képesség erősítésére fektet hangsúlyt, a finommozgásoktól kezdve az egyensúlyérzéken át az összehangolt mozgásig rengeteg terület tudatos fejlesztésére nyílik lehetőség. A játszóterektől és kalandparkoktól eltérően a Motorikpark egyedi, a terület adottságaihoz igazított játékokkal biztosít mozgáslehetőséget minden korcsoport számára, különböző nehézségi szinteken. Mindegy hogy valaki élsportoló vagy éppen mozgásra vágyó gyermek vagy felnőtt, a park mindenki számára rejteget kihívásokat.

További információ:

http://www.motorikpark-wien.at

http://www.motorikpark-wien.at/images/folder-motorikpark.pdf