Tragikus baleset, meghalt Andrea Antonelli!

A Superbike világbajnokság moszkvai fordulójának csaknem teljes versenynapját törölték a szervezők, miután a Supersport futamának második körében egy tragikus baleset történt, amely során a 25 éves Andrea Antonelli életét vesztette.

Az orosz nagydíj futam előtti bemelegítő edzését normál körülmények között teljesítette a Supersport mezőnye, amely során Németh Balázs a 22. legjobb időt motorozta. Ezek után már számítani lehetett arra, hogy a Complus SMS Racing versenyzője minden bizonnyal feljebb kapaszkodik majd a magyar idő szerint 11:30-kor rajtoló viadalon, amely eső áztatta aszfalton vette kezdetét. Németh Balázs számára jól sikerült a rajt, amit a 30. pozícióból hajtott végre, és a második körben már a 18. helyen motorozott. Ekkor azonban váratlan fordulatot vettek az események. Az hatalmas tempóval egymás után érkező motorok miatt óriási vízfüggöny keletkezett a célegyenesben, amely egyből rettentő veszélyes szituációt teremtett azzal, hogy az ekkor még egyben lévő mezőnyben a pilóták nem igazán látták az előttük haladókat. Szerencsétlen módon ez okozta Andrea Antonelli vesztét, aki óriásit bukott és egy versenyzőtársával is ütközött. Ennek következtében a mindössze 25 éves versenyző halálos sérüléseket szenvedett. Az olasz motoros életének megmentéséért mindent megtettek az orvosok, azonban sajnos nem tudtak rajta segíteni. A történtek után a szervezők már nem rajtoltatták újra a Supersport mezőnyét és a Superbike második futamát is törölték.

Németh Balázs:- „Először is szeretném együttérzésemet és részvétemet kifejezni Andrea Antonelli családja és barátai felé. Sajnos közelebbről nem nagyon ismertem őt, azonban köszönőviszonyban voltunk egymással. Talán mondanom sem kell, hogy az egész paddockot mennyire lesújtották történtek. A baleset a második körben történt a célegyenesben, ahol elég nagy tempóval megyünk és a nagy végsebesség miatt a motorok rettentően felverték a vizet. Én is alig láttam a vízfüggönyben és csak akkor lehetett észrevenni az előtted haladót, ha már ott voltál a nyakán. Azt gondolom, hogy korábban már mentünk nagyobb esőben is, úgyhogy a problémát inkább az okozta, hogy túl sok vizet vertek fel a versenygépek, valamint még nagyon együtt volt a mezőny. A futam megszakításakor a tizennyolcadik helyért harcoltam, így véleményem szerint jól bírtam volna az esős versenyt. A következő nagydíjig lesz lehetőségem pihenni, amely idő alatt a hétvégén szerzett sérüléseimből felépülhetek.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*