Tóth Eszter Zsófia-Murai András: Szex és szocializmus

Szex és szocializmus- Avagy hagyjuk a szexualitást a hanyatló kapitalizmus ópiumának?

Szex és szocializmus- Avagy hagyjuk a szexualitást a hanyatló kapitalizmus ópiumának?

 Tóth Eszter Zsófia történész, a Magyar Nemzeti Levéltár főlevéltárosa, az ELTE oktatója, a Kádár leányai című kötet szerzője Murai András filmesztétával közösen jegyzi a Mindennapi élet a szocialista időszakban című sorozat legújabb darabját, a Szex és szocializmust.

„Délegyházi nudistastrand, NDK-s turistalányok a Balatonon, Postinor tabletta, botrányos szépségkirálynő-választás, prostitúció, nyitott házasság, szex a magyar filmekben, Veres doktor az Ifjúsági Magazinban – és mindezek hátterében a szocialista erkölcs. Egy mára már letűnt korszak, amelyben pornóújsághoz jutni csak csempészve lehetett. E témákról szól a kötet, sok fényképpel. Célunk, hogy az olvasó megismerje, mit és hogyan lehetett a szexualitásról beszélni, milyen volt a szexuális felvilágosítás. Reméljük, aki átélte a kort, saját kellemes emlékeit is újraélheti az olvasás során, aki meg nem, az bepillantást nyerhet egy olyan világba, ahol a fiataloknak az ismerkedés is komoly gondot jelentett néha, olyannyira, hogy az Ifjúsági Magazin társkereső rovatot is működtetett e célból.” (Tóth Eszter Zsófia)

Könyvbemutató beszélgetés lesz a Muzikum Klub & Bisztróban (VIII. Múzeum u. 7.) 2014. április 14. hétfő 17.00

Moderátor: Csáki Judit újságíró, kritikus

A beszélgetés résztvevői:

Tóth Eszter Zsófia történész, Murai András filmesztéta, Ráday Mihály szerkesztő, operatőr, rendező és Miskolczi Miklós író, újságíró