Történelmi kalandpark nyílt Zalakaros szomszédságában

A négycsillagos szolgáltatásokat nyújtó zalakarosi Hotel Apphrodité, illetve a háromcsillagos Hotel Venus tulajdonosai a szomszédos Garaboncon működő farmjuk mellett 150 millió forintos beruházással felépült kalandparkjuk avatására invitálták a sajtó és az utazási irodák munkatársait június 22-én. A térség családbarát attrakcióit bővítő látványosság létrehozásához, mely a Balaton térségének egyetlen történelmi kalandparkja, 48,7 millió Ft uniós támogatás is hozzájárult.

A 7 Vezér Történelmi Kalandpark hivatalos megnyitóján Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, Zalakaros térségében sikerre van ítélve minden vállalkozás, mely a folyamatosan bővülő turistaforgalom számára kínál új, minőségi attrakciót. Benkő Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának megbízott igazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, a Nyugat-Balaton térségében újonnan létrehozott látványosság egyúttal a térség egyetlen történelmi kalandparkja. Hozzájárul  a régió négyévszakos kínálatának további  gazdagításához, jól kiegészítve a vízparti üdülést, s nemcsak az aktív időtöltést, hanem a történelem megismerését is szolgálja.     A létesítményt dr. Virág Ernő, a fejlesztést megvalósító Karos-Vet Kft. ügyvezető igazgatója mutatta be a hivatalos megnyitó vendégeinek. Mint a tulajdonos elmondta: a kalandpark a már régóta meglévő növénytermelő és állattenyésztő gazdaságuk kiegészítéseként jött létre. A szállodáikba érkező családos vendégek számára a farmlátogatás, az állatsimogató eddig is egy-kétórás időtöltést kínált, amellett, hogy a két zalakarosi szállodájuk konyhája számára 90%-ban a gyakorlatilag biominőségű alapanyagot is biztosítja. A történelmi kalandpark a farmmal együtt immár bő félnapos kikapcsolódási lehetőséget is nyújt az ide érkező családoknak.

A 7 Vezér Kalandpark időutazásra invitál a honfoglalás korába. A hat kisebb és egy nagyobb, fejedelmi jurtában berendezett kiállítás nemcsak a honfoglaló magyarok életmódjába enged bepillantást, a honfoglalás és a kalandozások eseményeit is közelebb hozza a látogatókhoz. A parkban felépített téglavár kerengőjében a magyar királyok arcképcsarnokának tablói pedig az uralkodók tevékenységének is emléket állítanak. A vár színpada kisebb-nagyobb kulturális rendezvényeknek, a park programját színesítő műsoroknak ad otthon a tervek szerint, a falak által körbezárt udvaron díjugratásra és fogathajtásra is alkalmas lovaspályát alakítottak ki, a küzdőtérre néző lelátóval. Mögötte négyállásos pályán gyakorolhatják az érdeklődők az íjászkodás mesterfogásait, emellett lovagoltatást is végeznek a farm munkatársai, többek között gyermekeknek. Ez utóbbi ugyancsak hiánypótló szolgáltatás Zalakaros körzetében. A kalandpark a farmmal együtt így ideális céges csapatépítő helyszín is egyúttal, ahol a az étkezésről grill látványkonyha és fedett közösségi tér gondoskodik.
Mint azt a zalakarosi Hotel Apphrodité és Hotel Venus igazgatója, Virágné Bálin Mária a Turizmus Panoráma Bulletinnek elmondta a fő célcsoport mégis az ifjúság, az attrakció ideális osztálykiránduló úti cél, és szívesen fogadnak akár erdei iskolai csoportokat. A park közösségi terme felett ugyanis akár 20 fő elszállásolására alkalmas közösségi szálláshelyet tudnak kialakítani. A jurták és a téglavár a kézzel fogható történelem oktatására kiválóan alkalmas, a farm, a saját sajtüzemük élő természetrajz órák tartására és ezek kombinálására nyújt lehetőséget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*