Tömegközlekedéssel az Eros Ramazzotti koncertre

2013. május 8-án, szerdán este 20 órától tart koncertet Eros Ramazzotti Budapesten. Az olasz popsztár várhatóan 22:30-ig koncertezik a Papp László Budapest Sportarénában. A helyszín leggyorsabban és legegyszerűbben tömegközlekedéssel közelíthető meg, közleményünkből kiderül, hogy pontosan hogyan is.

Eros Ramazzotti koncertjének helyszíne, a Papp László Budapest Sportaréna a leggyorsabban és legegyszerűbben tömegközlekedéssel közelíthető meg. Elsősorban az M2-es metrót és az 1-es villamost ajánljuk utasainknak, hiszen mindkét járat megáll a Sportarénánál, s mivel kötöttpályás járművekről van szó, torlódások sem akadályozzák menetrend szerinti közlekedésüket. Javasoljuk, hogy aki nem rendelkezik a járatainkra érvényes bérlettel, azok előre váltsanak menetjegyet, hogy ne kelljen a koncertről hazafelé sorban állniuk. A koncert helyszíne tehát az alábbiak szerint közelíthető meg:

 • Buda és a belváros, illetve Kőbánya felől az M2-es metró igénybevételét javasoljuk. A szerelvényről a Stadionok megállónál kell leszállni.
 • Az Óbuda, a XIII. kerület illetve a Ferencváros irányából érkezőknek az 1-es villamost ajánljuk. A villamosról a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyen kell leszállni.
 • A Káposztásmegyer, Újpest, vagy Angyalföld felől érkezőknek a 30-as, a 30A vagy a 230-as buszt célszerű választaniuk, az autóbuszok Keleti pályaudvar M végállomásáról az M2-es metróval érhetik el a Sportarénát.
 • Újpalota, Rákospalota, illetve a XVI. kerület felől legkönnyebben a 130-as busszal közelíthető meg a Sportaréna, a járatról a Puskás Ferenc Stadion M végállomásnál kell leszállni.
 • Pestszentlőrincről, Kispestről illetve Kőbányáról a 95-ös autóbusszal célszerű utazni, amelynek végállomása a Puskás Ferenc Stadion M (Ifjúság útja) megálló.
 • Az Újlipótvárosból valamint a Városliget környékéről a 75-ös trolibusszal utazhatnak közvetlenül a Puskás Ferenc Stadion M végállomásig, míg Zugló belsőbb területeiről a 80A trolibuszt javasoljuk, amelyekről a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóban kell leszállni.
 • Dél-Buda felől a 19-es, a 41-es, a 47-es vagy a 49-es villamosokat, majd az M2-es metrót ajánljuk.

A hazaúthoz is válassza a közösségi közlekedést!

A Papp László Sportarénából történő hazautazáshoz is a tömegközlekedési lehetőségek széles kínálatát ajánljuk, a következők szerint:

 • Buda, a belváros, illetve Kőbánya irányába a szokásosnál szükség esetén sűrűbben közlekedő M2-es metró igénybevételét ajánljuk. Az utolsó szerelvény a Déli pályaudvar irányába 23:23-kor, az Örs vezér tere felé pedig 23 42-kor indul a Stadionok megállóból. A Stadionok megállóban a koncert után is biztosítunk lehetőséget a jegyváltásra annak, aki nem rendelkezik érvényes utazási igazolvánnyal.
 • Óbuda, a XIII. kerület illetve a Ferencváros felé az 1-es villamossal érdemes utazni. A Közvágóhíd H irányába az utolsó villamos 23:51-kor, míg a Bécsi út felé 23:21-kor indul a Puskás Ferenc Stadion M megállóhelyről. Aki később indulna csak tovább, annak a 901-es buszt ajánljuk.
 • Káposztásmegyer, Újpest vagy Angyalföld irányába a koncert várható 22:30-as vége után a Keleti pályaudvarig az M2-es metróval, majd innen a 30-as autóbusszal lehet utazni, a 30A és a 230-as járatok ekkor már nem közlekednek. Az utolsó 30-as autóbusz a Keleti pályaudvar M végállomásról 23:33-kor indul.
 • Újpalota, Rákospalota illetve a XVI. kerület felé a legjobb választás a 130-as busz. Az utolsó jármű a Puskás Ferenc Stadion M végállomástól 23:11-kor indul.
 • Pestszentlőrinc, Kispest, illetve Kőbánya felé a 95-ös autóbusszal célszerű továbbutazni. Az utolsó jármű 23:01-kor indul a Puskás Ferenc Stadion M (Ifjúság útja) végállomásról.
 • Az Újlipótváros illetve a Városliget és környéke irányába az utolsó 75-ös autóbusz 23:19-kor indul a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról. Zugló belsőbb területei felé este a 80-as trolibusz közlekedik, az utolsó jármű 23:35-kor indul tovább a Puskás Ferenc Stadion M (Hungária körút) megállóból.

Akik éjfél környékén, vagy később indulnak haza vagy tovább a Papp László Sportarénából, azoknak éjszakai járatainkat ajánljuk:

 • az 1-es villamos vonalán közlekedő 901-es, 918-as, illetve 937-es éjszakai autóbuszokat,
 • a pesti irányban Kőbányát, Sashalmot, Mátyásföldet és Cinkotát érintő, a budai irányban pedig a II. kerületen, Sasadon és az Őrmezőn keresztül Kelenföldre közlekedő 908-as éjszakai autóbuszt,
 • Rózsadomb, illetve a XVI. kerület irányában a 931-es éjszakai autóbuszt,
 • Hűvösvölgy illetve Kőbánya felé a 956-os éjszakai autóbuszt,
 • Rákoskeresztúr illetve Normafa irányába a 990-es éjszakai autóbuszt.

 Megközelítés és parkolás a gépkocsival érkezőknek

 A Papp László Budapest Sportaréna Budapest XIV. kerületében, Zuglóban található, a Stefánia út 2. szám alatt. A helyszín 1149 férőhelyes parkolója autóval az Ifjúság útján át közelíthető meg a Stefánia út, a Kerepesi út, vagy a Dózsa György út felől. A vidékről érkezők az autópályák elhagyása után a Hungária körúton közelíthetik meg a Sportarénát. A koncert alatt a parkolási díj 1500 Ft/alkalom.

(forrás: www.budapestarena.hu)

Fotó: http://www.dentromusica.com/fondos/imagenes/eros-ramazzotti.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*