Több mint tízezer látogatót kalauzolt a jövőbe a BMW Group Magyarország a Brain Bar fesztiválon

Múlt héten három napra szó szerint testközelbe került a jövő a fővárosi Brain Bar fesztiválon. Európa legnagyobb és újfent a BMW i támogatásával megrendezett fesztitválján a jövővel kapcsolatos legizgalmasabb és legprovokatívabb témáké, valamint a világ legjobb koponyáié volt a terep.

P90308035-brain-bar-festival-with-bmw-i-in-budapest-06-2018-2250px

Felbecsülhetetlen értékű útravalóval léphettek ki a Brain Bar fesztivál látogatói múlt szombaton a Corvinus Egyetem épületéből: a világ legnagyobb gondolkodóinak jövőről, emberiségről alkotott elképzeléseinek esszenciájával. A nevéhez köthető sikercégekről (Facebook, SpaceX, LinkedIn, Airbnb), karakteres véleményéről és természetesen a PayPal egyik alapítójaként is ismert Peter Thiel exkluzív előadást tartott, Margrethe Vestager, az EU versenypolitikai biztosa – aki sikerrel száll szembe a világ leghatalmasabb és legyőzhetetlennek tűnő vállalataival – a Duna-parti szabadtéri színpadon állva bátorította a hallgatóságot, hogy a technológia a jövőnk, de nem a végzetünk. Hatalmas várakozás előzte meg Massimo Bottura sztárséf érkezését, aki elárulta, mi innovatív gondolkodása titka: egyszerre kell mindent tudnunk, és elfelejtenünk ahhoz, hogy a jövőt formálni tudjuk. A szintén nagy népszerűségnek örvendő Sophia, a világ első humanoid robot állampolgára pedig a jövővel kapcsolatos kérdésekre válaszolt, és azt is elmesélte, hogy mi a legelső emléke. Tony Douglas a BMW Group Mobility Services márka, marketing és kommunikációs igazgatója pedig a járművekbe integrálható, felhasználói élményt fokozó megoldásokról, valamint a fenntartható városi mobilitás lehetőségeiről tartott lebilincselő előadást.

A Brain Bar fesztivál indulása óta élvezi a BMW Group Magyarország révén a BMW i támogatását. A bajor prémiumgyártó innovatív almárkájával, mely az elektromos autózás egyik legsikeresebb hazai képviselője, integráltan jelent meg a fesztiválon. A Corvinus Egyetemen egy vadonatúj BMW i8 Roadster-t tekinthettek meg a látogatók, egy exkluzív BMW i Lounge működött az esemény alatt, illetve az érdeklődők BMW i3-as modelleket vihettek el tesztvezetésre a szomszédos Bálna teraszáról indulva. Továbbá, a BMW Group Magyarország az eseményen résztvevő előadók budapesti közlekedéséről is gondoskodott.