Tilla festőművész, Rákóczi Feri indián akart lenni

buda_marton_fotokredit_mtvaA laza stílusáról ismert Till Attila olyan természetességgel viselkedik műsoraiban, mintha egész életében erre készült volna, pedigsokáig csak kiegészítő tevékenységként gondolt a tévézésre. Fiatalkori álma az volt, hogy elismert festőművész legyen. A Playboy Man of the Year jelöltjei között azonban nem ő az egyetlen, aki egészen más pályát képzelt el magának gyerekként: Rákóczi Feri először indiánnak, Buda Marci pedig NB1-es focistának készült. 

Till Attila nem vágyott tévés karriere: már fiatal korában magával ragadta Van Gogh és Henri de Toulouse-Lautrec története, és sokáig az volt az álma, hogy festőművész legyen.

„Mindig is szerettem rajzolni, és körülbelül 23 éves koromig minden erőmmel azon voltam, hogy elismert festőművésszé váljak. Persze közben sokféle munkát kipróbáltam: dolgoztam szobafestő-mázolóként, építkezésen, de keramikus mellett is. Az egyik legmeghatározóbb élményem az egyik első diákmunkám volt a csokigyárban. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, mint a Charlie és a csokigyár című filmben: nem volt csokifolyó, hanem a szalag mellett bonbont válogattam. Mindenesetre nagy élmény volt a felnőttek mellett dolgozni” – mesélte Tilla, aki karrierjét a Vákuum TV-nél kezdte 1994-ben. „Sokáig csak átmeneti állapotnak tekintettem a tévézést, aztán az egyik feladat jött a másik után, és észrevétlenül itt ragadtam” – emlékezett vissza a TV2 Propaganda című műsorának házigazdája, akinek a tervek szerint ősszel jelenik majd meg második nagyjátékfilmje.

Helikopterből ugrik ki, éttermet vezet és reggelente Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival együtt ébreszti az országot a Morning Show-ban. Rákóczi Ferit ma már mindenki rádiós-tévés műsorvezetőként ismeri, pedig kezdetben neki is egészen más tervei voltak.

„Indián akartam lenni, de 10 éves koromban feladtam ezt az álmot, mert a környezetemben mindenki azt mondta, hogy szemüveges indiánok nem léteznek” – viccelődött Feri. „Műszaki szakközépbe jártam, de hamar rájöttem, hogy az a világ túl kötött nekem. Életem során mindenféle munkát kipróbáltam: paprikát csumáztam, voltam képesítés nélküli ének- és történelemtanár, hangszerbolti eladó és árultam kézzel készített ékszereket a Balaton-parton” – mondta el a Class FM sztárja, aki életében először véletlenül került kamera elé. „Technikusként dolgoztam egy tévénél, amelynek reggeli műsorvezetője egyik nap nem jelent meg.  Gyorsan kellett egy beugró, és én nyertem meg a „kinek a legtisztább az inge” versenyt. Így kénytelen voltam beülni és levezetni a műsort. Ezután pedig már nem volt visszaút.”

 

Buda Marci útja sportkarrieren és színművészeti felvételi vizsgákon keresztül vezetett a Petőfi Rádióig.

„Igazolt focista voltam, sőt kis híján az NB1-ben játszhattam, de egyik napról a másikra megszűnt a csapatom. Már egészen fiatal koromtól kezdve arra készültem, hogy színész leszek, de két sikertelen felvételi kísérlet után más álom után néztem. Aztán bekerültem a média világába, és magával ragadott a rádiózás” – mesélte Buda Marci.

  

A Playboy Man of the Year jelöltjeire március 15-ig lehet szavazni az alábbi oldalon: http://www.playboy.hu/manoftheyear/