Teljes a létszám! Győrfi Alen és Németh Balázs is a hungaroringi OB mezőnyében

A H-Moto Team csapata komoly felvonulást tart az előttünk álló hétvégén a Hungaroringen, hiszen az OB állandó résztvevőinek számító Rizmayer Gábor (Superbike), Kis Viktória és Nagy Győző (Superstock 1000) mellett a Supersport világbajnokságon, illetve a FIM Superstock 1000 Kupában versenyző  Németh Balázs és Győrfi Alen is rajthoz áll ezen a hazai viadalon.

Mindez azt jelenti, hogy a H-Moto Team hat versenyzője közül csupán Bitter Sándor nem fog pályára gördülni a hétvégi OB-futamon, de ő is ott lesz a helyszínen, és a pálya széléről szorít majd csapattársainak. Teljes tehát a létszám, ezen a hétvégén mindenki, a „nagy világutazók” is a Hungaroringre látogatnak, együtt a csapat!

Győrfi Alen és Németh Balázs is több év kihagyás után térnek vissza a Hungaroringre, és mindketten nagyon örülnek neki, hogy a világbajnokság futamai között most hazai pályán, hazai közönség előtt is megmutathatják tudásukat.  A mostani versenyre viszont mindketten tét nélküli gyakorlásként tekintenek elsősorban, ami egyben ideális eszköz lehet ahhoz, hogy formában tartsák magukat a vb szünetében.

Alen a Superstock 1000 mellett az Endurance versenyszámban is rajthoz áll majd, ő tehát tényleg maximálisan kihasználja majd ezt a plusz motorozási lehetőséget. A tervek szerint Németh Balázs is az Endurance versenyén fog részt venni, ám ő saját indulása részleteinek pontosításán még jelenleg is dolgozik. Mindenképp szeretne azonban ő is indulni ezen az OB-futamon – amin nem mellesleg Talmácsi Gábor is rajthoz áll –, ezért reméli, hamarosan a részletek is tisztázódnak, és minden akadály elgördül hétvégi versenyzése elől.

alen_2Győrfi Alen (Superstock 1000 és Endurance):- „Tesztversenynek szánjuk ezt a hungaroringi hétvégét. Most nem az a lényeg, hogy versenyben legyünk bármilyen helyezésért, hanem, hogy minél többet menjünk a motorral, és tovább finomítsunk a BMW beállításain. Több mint egy éve mentem utoljára a Hungaroringen, de a mi szempontunkból most nem is a helyszínen van igazából a hangsúly: mindegy, hogy hol, csak menjünk! Annak azért természetesen örülök, hogy ilyen nívós mezőny jött össze, de mint mondtam, számomra most az eredmény teljesen mellékes, nem akarok beleszólni a bajnokság állásába, csak tesztelni jövök ide. Négy hét kihagyás sok lenne így két verseny között, ezért nagyon örülök ennek a lehetőségnek. A szerelőimmel együtt az Endurance versenyszámban is elindulok, hogy még több időt tölthessek el a pályán. Úgy vélem, ideális felkészülés lesz ez a következő FIM Superstock 1000 Kupás versenyemre.”

Németh Balázs (Endurance):- „Boldog vagyok, hogy a lehetőség megvan számomra, hogy a hétvégén pályára guruljak a Hungaroringen, ahol, ha minden jól megy, akkor Endurance-ban indulok majd. Jó pár éve már, hogy a mogyoródi ringen versenykörülmények között mentem, így biztos vagyok benne, hogy óriási élmény lesz majd itthon szerepelni. 2004 és 2008 között számos kategória versenyzőjeként (Alpok-Adria, Suzuki GSX-R Kupa, Magyar Köztársaság Kupa, Nemzetközi 200 Mérföldes Endurance) megjártam a helyszínt és legtöbbször a dobogó legfelső fokán ünnepelhettem. Ezúttal persze egészen más jelleggel gurulok pályára, hiszen idén az elsőszámú célom, hogy a Supersport világbajnokságon teljesítsek jól. Kiváló lehetőségnek tartom, hogy a jövő hétvégi, doningtoni nagydíj előtt motorozhatok egy kicsit, ráadásul egy olyan kategóriában, ahol egymást követő három évben is első helyet szereztem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*