Távművészet: Londonban és Berlinben kel életre a bécsi műalkotás

Egyedülálló művészeti kísérlet színhelye lesz 2013. szeptember 26-án Ausztria, Németország valamint Nagy-Britannia fővárosa. Két robot segítségével Londonban és Berlinben elevenedik meg a festővásznon az, amit Alex Kiessling Bécsben rajzol.

 Tavmuveszet(c) WienTourismus_Stelzhammer

A kortárs művészet és a legmodernebb technológia nászának lehetnek szemtanúi azok, akik  2013. szeptember 26-án a három helyszín valamelyikén vagy interneten követik nyomon a Wien Tourismus legújabb művészeti akcióját. A Long Distance Art: Global.Studio.Vienna elnevezésű távművészeti projekt keretében a berlini Breitscheidplatzon valamint a londoni Trafalgar Square-en, a Nelson emlékoszlop tőszomszédságában egy-egy robot veti papírra azt, amit Alex Kiessling a bécsi MuseumsQuartierban rajzol.

A bécsi művész ceruzavonásait szenzorok érzékelik és műholdas technológia segítségével közvetítik a Berlinben és Londonban dolgozó robotoknak, amelyek a művész mozdulatait leképezve, az eredeti rajzot alkotják meg a két másik fővárosban. A projekt segítségével az érdeklődők egy olyan művészeti világba nyerhetnek betekintést, ahol a két fogalom – eredeti és másolat – elveszti értelmét.

A távművészeti projektet a www.vienna.info/longdistance-art honlapon lehet valós időben nyomon követni, de a live stream segítségével a helyszínekre ellátogatók is folyamatosan figyelhetik, hogy hol tartanak a robotok vagy éppen a művész a rajzzal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*