Tarlós: a kormány és a városvezetés most is együttműködésben fog dolgozni

A kormány és a főváros a most kezdődő önkormányzati ciklusban is együtt fog dolgozni a főpolgármester szavai szerint.

    Tarlós István a Fővárosi Közgyűlés ünnepi alakuló ülésén pénteken azt hangoztatta: a kormánypárti képviselőkkel soha nem volt akkora egyetértés, mint most, s valamennyi képviselővel együtt kíván működni pártállástól, érzelmektől, indulatoktól és hovatartozástól függetlenül. Kijelentette azt is: a városért akar tenni.
    A főpolgármester szólt arról, hogy számos eredménye van a kormány és a főváros együttműködésének, a továbbiakban is számít a kormányra, s az is számíthat az önkormányzatra. Mint fogalmazott, ennek jeleit a következő öt évben is ki lehet majd tapintani.
    A városvezető egyúttal arról is beszélt: Budapest szuverén és szabad város. “Volt már nekünk nagy kommunista barátunk, most van demokrata barátunk” – fogalmazott, kifejtve: akkor is meg akarták mondani, hogy “mit szeressünk és hogy szeressük”, s úgy tűnik ez most is így van. Kijelentette: “magunktól is el tudjuk dönteni, milyen demokráciát szeretnénk és hogyan”.

án Viktor miniszterelnök (b2), Tarlós István főpogármester (b3), Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes (b), Sárádi Kálmánné fővárosi főjegyző (j2) és Temesi István, a Fővárosi Választási Bizottság elnöke a Fővárosi Közgyűlés ünnepi alakuló ülésén a Városháza dísztermében 2014. november 7-én. A testület napirendjén szerepel a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosítása, amelybe több, a választási törvényből eredő módosítást vezetnek át; megváltoztatják a kompenzációs listán bejutott képviselők javadalmazását és eltörlik a frakciókról szóló pontokat. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás:MTI