Tanulmányút és kitelepülés a Hegyalja Fesztiválra

2013. június  24-25-én, a Hegyalja Fesztivál -1. és 0. napján tanulmányút keretében  ismerkedhettek a meghívott újságírók a fesztivál újdonságaival és a régió  turisztikai kínálatával. A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális  Marketing Igazgatóságának szakmai együttműködésével megvalósult program  résztvevői terepbejáráson ismerkedhettek a megújult fesztiválhelyszínnel, az új  fogadóépülettel, a Nagy Teknősbéka házzal, a Morotva vízi tanösvénnyel, valamint  a megújult kempinggel.

A szervezők a Nagy Teknősbéka házban sajtótájékoztató  keretében ismertették a fesztivál látogatottsági adatait: a fesztiválozók  mintegy 45 ezer vendégéjszakát töltenek el a térség településein a rendezvény négy napja alatt. A  Tokaj-Rakamazon 14. alkalommal megrendezett Borsodi Hegyalja Fesztivál összesen  mintegy 80 ezer látogatót vonz – ezzel a régió egyik legnagyobb turisztikai  eseményének is számít. A sajtótájékoztatón az újságírók számára turisztikai  információkban gazdag kiadványcsomagot biztosított az MT Zrt.  Észak-magyarországi RMI. A meghívottak különleges zenei programon is részt  vehettek.

A rendezvény mostanra nemzetközi ismertségnek örvend,  turisztikai jelentősége egyre nagyobb. Az Észak-magyarországi RMI a fesztivál  teljes ideje alatt jelen van, az információs pult és csomagmegőrző mellett  várják az érdeklődőket a régiós standdal. A rendezvény két régió határán  fekszik, jelentősége az Észak-alföldi régió számára is meghatározó, így az  észak-alföldi kínálatot bemutató kiadványokkal is találkozhatnak a  látogatók.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*