Születésnapi interjú Győrfi Alennel – ma 24, jövőre 600!

alen

Győrfi Alen

Alen idén a FIM Superstock 1000 Kupa futamain indult, és a monzai fordulón a pontszerző, 12. helyen ért célba. Idehaza egy versenyen, a hungaroringi IMRC-fordulón állt rajthoz, amelynek mindkét futamát megnyerte, sőt, az endurance versenyszám első helyét is behúzta csapattársaival közösen.

Nehézségek is kísérték szezonját, köztük több szerencsétlen bukás és makacs sérülés is, amelyek miatt több futamot is ki kellett hagynia. Nem emiatt fogalmazódott meg benne a váltás gondolata, de jövőre váltani fog. Hogy mire, azt elmondja ő maga.

– Szia Alen! Boldog születésnapot! Hogy vagy? Mivel töltöd ezt a napot?
– Köszönöm szépen, jól vagyok. Edzegetek és készülök a következő évre, hogy minden jó legyen. A születésnapomon persze részben a pihenésé lesz a főszerep, de ma fogom megkapni az új játékomat is!

– Születésnapi ajándék?
– Olyasmi. Jövőre nem az 1000-es kategóriában fogok indulni, hanem 600-ban, a H-Moto Team Yamaha R6-osával. Ez lesz az új versenygépem.

– Hol, milyen bajnokságokban láthatunk majd versenyezni?
– Terveink szerint az összes Alpok-Adria futamon, magyar bajnoki és IMRC-futamon, illetve, ha minden jól megy, akkor az év végén az Európa-bajnokságon is rajthoz fogok állni.

– Mikor versenyeztél utoljára állandó jelleggel idehaza?
– 2010-ben, a 600-as kategóriában, tehát lényegében most visszatérek oda. Azóta a FIM Superstock 1000 Kupában versenyeztem, de a csapattal közösen úgy érezzük, hogy a 600-as motor egyelőre jobban fekszik nekem. Ez vezetett minket arra az elhatározásra, hogy váltsunk.

– Visszalépésként éled ezt most meg, vagy inkább egy új lehetőségként?
– Abszolút úgy tekintek erre, mint egy új lehetőségre. Úgy gondolom, hogy 1000-es motorral sem vallottam szégyent, ott is tudtam jó eredményeket felmutatni, de ahhoz, hogy az 1000-es kategóriában igazán eredményesen szerepeljünk, ahhoz sajnos sokkal több pénz kell. A 600-ban több lehetőségünk van, ezért is döntöttünk a váltás mellett.

– Az Alpok-Adriából csupa jó emléked van, hiszen 2006-ban bajnok lettél ott a 125 köbcentiméteres géposztályban, amit a következő évben az Európa-bajnoki cím követett a sorban. Jó lesz visszatérni a korábbi sikerek helyszínére?
– Igen, nagyon jó lesz visszatérni oda. Ráadásul, 2010-ből is nagyon szép emlékeket őrzök az Alpok-Adria bajnokságból. Az volt a legelső évem 600-as motoron, és rögtön 2. lettem az Alpok-Adria év végi összesítésében, szóval akkor is rögtön kézzel fogható volt, hogy fekszik nekem a 600-as motor.

– Milyen mezőny várható jövőre az Alpok-Adriában és az IMRC-ben?
– Azt még nem lehet tudni, hogy kik lesznek pontosan az ellenfelek, de mindegyik versenyre 25-30 fős mezőny várható, telis tele sok-sok gyors külföldi és magyar versenyzővel. Erős, nemzetközi mezőny lesz, nem félek attól, hogy könnyű dolgom lesz.

– Összességében akkor elmondhatjuk, hogy boldog vagy, a helyeden érzed magad, és jó lelki állapotban készülsz a jövő év feladataira.
– Persze, persze, ez nem is kérdés, nem is lehetne másképp.  Jól érzem magam a bőrömben és a csapatban is; együtt készülünk 2014 kihívásaira.

Győrfi Alennel jövő hétvégén, az Autó+Motor+Sport+Expón mindenki személyesen találkozhat a H-Moto Team standján. Kérjük, mindenki húzza meg a fülét, aki arra jár!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*