Szóról szóra

A rendőrség kommentár nélkül, betűhíven közreadja levelezését az index.hu újságírójával, valamint az azt követően megjelent cikket az index.hu portálon.

2013. szeptember 21. (szombat) 17 óra 32 perc

Tisztelt Sajtóosztály,

mint arról pénteken beszámoltunk, több szécsényi lakos is azt állította lapunknak, hogy V. Márton, a honvédelmi miniszter kocsijával ütköző raliversenyző magas rendőri vezető rokonára hivatkozva zárta le korábban többször is az utat az edzéshez. A sajtóosztály ezt közleményben cáfolta.

Kérdésem: akkor is fenntartják a cáfolatot, ha közben szécsényi forrásainktól megtudtuk: V. Márton húga Dr. Havasi Zoltán, volt Nógrád megyei Rendőrfőkapitány, jelenleg nyugalmazott trendőrtábornok felesége volt, így sógori kapcsolatban állt vele?

Üdvözlettel,

Tenczer Gábor

Index.hu

 

 

2013. szeptember 21. (szombat) 19 óra 19 perc

Tisztelt Tenczer Úr!

Az index.hu hírportál 2013. szeptember 20. 13:56 időpontban közzétett közlése azt tartalmazza, hogy „rendőr rokona miatt mindent elnéztek a ralisnak” és „a versenyzőnek a szécsényiek szerint magas rendőri vezető az egyik rokona”. A rendőrség – többek között – ezeket a híreszteléseket cáfolta.

Ön kérdésében – lényegét tekintve – pontosan fogalmazott: V. Márton dr. Havasi Zoltán volt Nógrád megyei rendőrfőkapitánynak volt a sógora, tehát:

1./ Dr. Havasi Zoltán – jelenleg, egyebekben relatíve hosszú idő óta –nem áll rokoni kapcsolatban V. Mártonnal,

2./ Dr. Havasi Zoltán – jelenleg, egyebekben relatíve hosszú idő óta –nem rendőri vezető (a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Közrendészeti és Alkalmazott Vezetéstudományi Intézet Rendészeti Vezetéstudományi Tanszék főiskolai docense) és

3./ Dr. Havasi Zoltán – jelenleg, egyebekben relatíve hosszú idő óta –

nem rendőr.

A cáfolatot kiváltó híreszteléssel kapcsolatban emlékeztetünk arra, hogy a médiatartalom-szolgáltatók egybehangzó közlései szerint V. Mártonnal szemben számos rendőrségi eljárás zárult le illetve van folyamatban. Amennyiben a médiatartalom-szolgáltatók közlései ebben a vonatkozásban megfelelnek a valóságnak – a rendőrség azokat nem cáfolta -, úgy mivel magyarázza, hogy azokat „nem nézték el a ralisnak”?

A rendőrség – a fentiek alapján – mindenben fenntartja a közzétett cáfolatot.

Üdvözlettel: ORFK Kommunikációs Szolgálat

 

 

2013. szeptember 22. (vasárnap) 18:39

Megyei főkapitány volt a ralis rokona

Tenczer Gábor

Mégis volt magas rendőri vezető rokona V. Mártonnak, a múlt heti balesetet okozó raliversenyzőnek, aki a társaival illegálisan lezárt úton ütközött a Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító gépkocsival. Havasi Zoltán korábbi Nógrád megyei rendőrfőkapitány, majd kormánypárti szécsényi önkormányzati képviselő az: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem jelenlegi docense V. Márton húgának férje volt.

Mint arról beszámoltunk több szécsényi lakos egybehangzó állítása szerint összeköttetésére hivatkozva száguldozhatott a környéken V. Márton, a miniszteri autót rommá törő versenyző. A szécsényiek szerint V.-nek magas rendőri vezető volt az egyik rokona, és ezt gyakran hangoztatta is. A helyiek tudni vélik, hogy a szécsényi rendőrök mindent elnéztek neki. Felsőbb rokoni kapcsolatára hivatkozva le tudta szerelni az útlezárások miatt intézkedni készülő rendőröket is, mondják.

A rendőrség cikkünk megjelenése után, pénteken azt közölte, hogy V.-nek nincs magas rangú rendőr a rokonságában, és megjegyezték az is, hogy Nógrád megyének nincs rendőrkapitánya (valóban, ugyanis rendőrfőkapitánya van).

A hétvégén megtudtuk: V. Mártonnak sógora volt az a dr. Havasi Zoltán, aki korábban Nógrád megye rendőrfőkapitánya volt.

Az ORFK sajtóosztályán fenntartották, hogy V.-nek nincs magas rangú rendőrrokona, de elismerték, hogy valóban Havasi Zoltán korábbi Nógrád megyei rendőrfőkapitány volt sógora. De közölték azt is, hogy Havasi Zoltán jelenleg, „relatíve hosszú idő óta” nem áll rokoni kapcsolatban V.-vel (a volt főrendőr korábban elvált V. Márton húgától.) Hozzátették: Havasi Zoltán „relatíve hosszú idő óta” nem rendőri vezető, és már nem is rendőr (1996 és 2004 között volt megyei főkapitány). Ezért a cáfolatot fenntartják.

Havasi Zoltán dandártábornoknak 2003-ban volt egy kellemetlen balesete: szolgálati gépkocsija Balassagyarmaton frontálisan ütközött egy másik autóval, miután ismeretlen okból áttért az út szemközti oldalára. A másik kocsi vezetője meghalt.

Havasi, miután 2004-ben távozott a Nógrád megyei rendőr-főkapitányi székből, közéleti szereplésre váltott. 2006-ban függetlenként bejutott a szécsényi önkormányzati képviselő-testületbe, később a Fidesz-KDNP frakció tagja volt, egészen 2010-ig. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Közrendészeti és Alkalmazott Vezetéstudományi Intézet Rendészeti Vezetéstudományi Tanszék főiskolai docense.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*