Szivattyúk beszerzésére gyűjtenek a 13 53-as adományvonalon

Szivattyúk beszerzésére gyűjtenek a 13 53-as adományvonalon  

 NAGY AZ IGÉNY AZ ÁR ELLEN VÉDEKEZŐ ÉS VESZÉLYEZTETETT TELEPÜLÉSEK RÉSZÉRŐL A KÉSZÜLÉKEKRE

 ÖSSZEFOGÁSRA HÍV AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET

 Bár néhány településen adott már át szivattyúkat tegnap az Ökumenikus Segélyszervezet, folyamatosan érkeznek a megkeresések ezekből és további falvakból, városokból, ahol jól tudnának hasznosítani akár több készüléket is. Visegrádon, Pilismaróton, Szentendrén, Lábatlanon nemcsak a visszaduzzadó patakok, hanem a talajvíz is problémát jelent a lakóterületeken, ahonnan minél hamarabb el kellene szivattyúzni a vizet.

 Az Ökumenikus Segélyszervezet 13 53-as adományvonalán meghirdetett gyűjtésből éppen ezért további szivattyúk beszerzését tervezi, hogy mihamarabb segíteni tudjon a folyópartokon élő, veszélyeztetett családoknak otthonaik és értékeik megóvásában.

 Az Ökumenikus Segélyszervezet június 4-én komplex árvízi segélyprogramot indított, melynek első napján egy idősek otthona kitelepítésében segített Tahitótfalun, illetve nagyteljesítményű szivattyúkat adott át Dunabogdány és Nyergesújfalu önkormányzatának.  A szervezet a mai napon pedig egy speciális otthon kitelepített lakói számára juttat élelmiszert és higiéniai szereket.

 Árvízi segélyprogramjának támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtést indított:

a segítségnyújtást a 1353-as adományvonalon 250 forinttal lehet támogatni, a www.segelyszervezet.hu oldalon online adományozással lehet csatlakozni az összefogáshoz, csekket a 06 (1) 205 39 55-ös telefonszámon lehet kérni, átutalással pedig a 11705008-20464565-ös számlaszámra, ’árvíz’ megjelöléssel lehet eljuttatni az adományokat!

 Az Ökumenikus Segélyszervezet a folyamatosan várja önkéntesek jelentkezését is onkentes@segelyszervezet.hu címen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*