Szilveszter Rallye 2013

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 15. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. Noha minden induló azt hangoztatja, hogy a december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen a buli lesz a lényeg, azért ismerve a versenyzőket, ahogy rálépnek a gázpedálra és elindul az óra, mindent megtesznek majd a győzelemért. Összesen 250-en (!) hajtanak majd végig a kijelölt szakaszokon, abszolút csúcsként 34 hölgy lesz ott a mezőnyben, és a verseny történetében először megnyitják a nagyközönség előtt a GOLD Tribünöket, ahonnan valamennyi gyorsasági szakasz kényelmesen nyomon követhető lesz. A vasárnap esti díjkiosztóra megközelítőleg este hétkor kerül majd sor a Hungaroring Knézy Jenő termében.

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 15. jubileumi verseny lesz a viadal történetében.

 

Igazi csúcseső várható a versennyel kapcsolatban. Egyrészt soha ennyi versenyző még nem nevezett – legalább hatvan, egyébként szabályos jelentkezést a viadal biztonságos lebonyolítása érdekében vissza is kellett utasítani –, hiszen összesen 250-en fognak végighajtani a szakaszokon, és 34 hölgy neve is szerepel a rajtlistán. Az indulókból hatan előfutóként, nyolcan a Historic mezőnyében indulnak, míg 236-an a rallye versenyben vesznek részt, akik közül 47 licenszes és 189 amatőr.

„A versenyt a Versenykiírásban meghirdetett módon tervezzük lebonyolítani, a Super Rallye szabály felfüggesztésével, azaz a versenyből való kiesés esetén nincs mód a javítás utáni visszaállásra. Természetesen mindenki számítson hosszabb szervizidőre, illetve szinte biztos, hogy az utolsó kör sötétbe fog nyúlni, míg a teljes szombati programot szintén sötétben rendezzük meg. A viadal nyugodt és szakszerű lebonyolítására megnövelt biztonsági és technikai személyzettel készülünk” – közölte Garamvölgyi Zoltán.

A Szilveszter Rallye szervezője elmondta, a verseny alatt a Rallye Café Magazin és a GreenPower E85 Kft. jótékonysági akciót szervez a MRE Bethesda Gyermekkórház számára, melynek nagykövete Kiss Pál Tamás autóversenyző, illetve Csernoviczki Éva, olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok dzsúdós lesz, akik előfutóként a versenyen is részt vesznek. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy adományaikat – bébiételek, rostos üdítők, pelenkák, törlőkendők, babaápolási eszközök, ágyneműk, lepedők és egyéb, kórházakban hasznosnak minősülő dolgokat – szombat déltől a vasárnapi zárásig a 24-27-es boxokban adhatják le személyesen.

Az érdeklődés a közönség részéről is hatalmas, így a szurkolók és rajongók minél jobb kiszolgálása érdekében még egy újítást is bevezetnek a szervezők.

2013-ban először hivatalosan is megnyitjuk a nézők számára a GOLD Tribünöket, ahonnan mindkét gyorsasági szakaszt lehet látni és biztonságosan élvezni – árulta el Garamvölgyi, aki elárulta, idén próbajelleggel üzembe állítanak a verseny idejére több ún. shuttle buszt, melyek a versenyzőket és csapataikat, illetve a VIP vendégeket szállítják majd fel a parkolótól a szervizparkig. – „Ha azt látjuk, hogy erre igény mutatkozik a jövőben s, akkor 2014-ben már a közönség számára is elérhetővé tesszük ezt a szolgáltatásunkat.”

Gondoltak azokra is, akik nem tudnak kiutazni a Hungaroringhez, ám szeretik az autóversenyt: ők egyrészt a 92.4 MHz-n, a Rallye Rádióban, élőben hallgathatják a viadal eseményeit, illetve a versenyt élőben követhetik a szilveszterrallye.hu honlapon.

A jubileumi, 15. Szilveszter Rallye időterve

A szervezők mindenkinek felhívják a figyelmét arra, hogy a versenyzőket szombaton a rajtszámukhoz képest fordított sorrendben indítják.

December 28. szombat

1. gyorsasági szakasz 6,5 km 16:38 (első autó) – Hungaroring belső

December 29. vasárnap

2. gyorsasági szakasz 8 km 7:18 (első autó) – Hungaroring külső

3. gyorsasági szakasz 7,5 km 7:31 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

4. gyorsasági szakasz 8 km 10:44 (első autó) – Hungaroring külső

5. gyorsasági szakasz 7,5 km 10:57 (első autó) – Hungaroring belső

SZERVIZ

6. gyorsasági szakasz 8 km 13:50 (első autó) – Hungaroring külső

7. gyorsasági szakasz 16,2 km 14.03 (első autó) – Superfinal körgyorsasági

EREDMÉNYHIRDETÉS – 19.00 (Hungaroring, Knézy Jenő terem)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*