Szigetvári: nincs szükség az állami földek eladására

Az Együtt elutasítja a tervezett állami földértékesítési pályázatokat, ahogy korábban a földbérleti pályázatokat is elutasította, mert azokra semmi szükség nincs – mondta Szigetvári Viktor pártelnök vasárnap Felcsúton.

Forrás: Facebook (Szigetvári Viktor)

Forrás: Facebook (Szigetvári Viktor)

    Az ellenzéki párt vezetése polgármester-jelöltjük, Váradi András halálának egyéves évfordulója kapcsán tartott sajtótájékoztatót Orbán Viktor háza előtt.
    Szigetvári Viktor egy Szégyelld magad Orbán! feliratú molinó előtt azt kérte, hogy a kormány állítsa le a földértékesítéseket, és vizsgálja ki a korábbi földpályázatokat is.
    Úgy vélte, a Fidesz tovább súlyosbítja a helyzetet a földtulajdonok átjátszásával és “bebetonozza azokat a bérlőket, akik korrupt módon jutottak a földekhez”.
    A pártelnök azt ígérte, hogy kormányra kerülésük esetén visszaveszik az állami tulajdonú földeket és tisztességes viszonyok között újraosztják.
    Juhász Péter alelnök hangsúlyozta, hogy Váradi András néhai párttársuk szívvel-lélekkel harcolt az “Orbán-birodalom központjában és küzdött Mészáros Lőrinc oligarcha érdekei ellen”. Hozzátette: a harc aktuálisabb, mint valaha, hiszen “a Fidesz 300 ezer hektár földet akar átjátszani a haveroknak, mint ahogy a trafikok kapcsán tette”.
    Pápa Levente alelnök jelezte, hogy a pártalapítványt átnevezték, már Váradi András nevét viseli. Közölte, hogy az alapítványnak két célja van: támogatni a néhai politikus özvegyét és gyerekeit, illetve olyan világot építeni minden magyar embernek, amiben Váradi András is szeretett volna élni.
    A pártvezetők a sajtóesemény előtt zacskókban termőföldet tettek a miniszterelnök háza elé, amelyeken olyan települések nevei voltak olvashatók, mint Felcsút, Alcsútdoboz, Csákvár, Tabajd, Kajászó, Szár, Vál, Bábolna, Óbarok, Sárszentágota, Mezőberény vagy Hortobágy.

Forrás:MTI