Szentesi csaták

A nagy sikerű budapesti Magyar Est után újabb színvonalas profi boksz gálát rendez a Ferobox Event csapata. A helyszín Szentes, az a város, ahol márciusban teltházas gálát tartott a promóter cég, nem is akármilyen mérkőzésekkel és hangulatban.

Ahogy azt már megszokhattuk, a november 16-i eseményt ismét élőben közvetíti a Sport Televízió. Aki ott volt márciusban Szentesen, vagy a tv képernyője előtt, biztosan emlékszik még rá, hogy a szenzációs hangulatú gálán tért vissza Bedák Zsolt (19-1-0, 7 KO/TKO) vagy szerezte meg magyar bajnoki övét Nagy Sándor (10-0-0, 10 KO/TKO). Előbbi ezúttal is a kötelek közé lép, így visszatérése óta ötödször is bizonyíthatja, hogy ő országunkban a kispehelysúly abszolút egyeduralkodója.

A budapesti gálához hasonlóan ezúttal is lesznek házon belüli csaták, hiszen Bozai Gyula (11-6-1, 8 KO/TKO) Faur Csaba (6-2-2, 2 KO/TKO), míg Baranyi Richárd (3-0-0, 3 KO/TKO) Baran Attila (13-7-0, 7 KO/TKO) ellen lép a kötelek közé. Bozainak nem biztos, hogy szép emlékek törnek elő Szentes városáról, hiszen óriási mérkőzésen éppen itt kapott ki Nagy Sándortól fél éve a cirkálósúly magyar bajnoki címéért rendezett összecsapáson. Faurnak viszont annál inkább, hiszen helyi lakosként mindig hatalmas szurkolótáborra számíthat. Baranyi és Baran személyében pedig két fiatal tehetség csap össze, hogy bizonyítsa: ki a csapat legjobb félnehézsúlyú bokszolója.

Rajtuk kívül a szorítóba lép Kovács „Vipera” Attila (31-4-0, 19 KO/TKO), aki a Barba Negrában régi önmagát idézve szerezte meg a nagyváltósúlyú magyar bajnoki címét. Kelemen Balázs (18-0-0, 12 KO/TKO) is kötelek közé lép ezen az estén, akinek fontos a jó szereplés, hiszen múlthét szombaton Lipcsében élőben nézhette végig Robert Stieglitz nagyközépsúlyú címmeccsét, akivel pár hónap múlva a WBO világbajnoki övért mérkőzhet. És nem utolsó sorban a helyi közönségkedvencért, Nagy „Lütyő” Imréért (7-3-0, 3 KO) is szoríthatnak a szurkolók, aki ezúttal már magyar bajnoki címmeccset vívhat.  Lütyőnek ez már a hatodik meccse lesz szülővárosában és itt még csak egyszer szenvedett vereséget. Ismét remek gálára van tehát kilátás, így a naptárba ideje beírni: november 16-án minden bokszrajongó vegye Szentes felé az irányt, vagy kapcsoljon a Sport TV-re!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*