Számítástechnikai segítséget kapnak a gyerekotthonok, gyermekkórházak

Közel 9 millió forint értékben szállít digitális eszközöket az UNICEF Magyarország gyerekotthonoknak és gyerekkórházaknak a Magyar Telekom felajánlásának köszönhetően. A tárgyi adományok a napokban érkeztek meg a szervezet irodájába, onnan pedig a 106 laptop, 10 tablet és néhány okostelefon, valamint hangszóró hamarosan elindul, hogy három fővárosi gyermekkórházban, három megye hat különböző gyerekotthonában, és egy kiemelten hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyerekeket oktató iskolában segítse a gyerekeket és a velük dolgozó felnőtteket.

Az UNICEF Magyarország az elmúlt hetekben számos, gyermekek ellátását végző intézménnyel, gyermekotthonokkal, anyaotthonokkal, gyermekkórházakkal, kórházi gyermekosztályokkal vette fel a kapcsolatot az egész országban, hogy kiderüljön, miben szenvednek hiányt a vírushelyzetben. A beérkezett válaszok alapján elsősorban egészségügyi védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, vitaminokra, tartós élelmiszerre, játékokra, tisztítószerekre és mentális támogatásra van égető szükségük. Minden válság, így a mostani is a nehéz helyzetben lévő, legvédtelenebb gyerekeket érinti a leginkább – könnyen válhatnak ők a krízis néma áldozataivá.

A Magyar Telekom jelentős értékű számítástechnikai eszközzel járult hozzá a programhoz, amelyekre hatalmas szükség van, hiszen a járvány idején nagy igény mutatkozik a digitális eszközpark bővítésére, hogy a gyerekek tanulhassanak, tarthassák a kapcsolatot rég nem látott szeretteikkel és szórakozzanak a négy fal közé szorulva. Az értük heroikus munkát végző egészségügyi dolgozók, gyermekvédelmi szakemberek számára is létfontosságú, hogy megbízható és modern készülékekkel dolgozhassanak.

„A mostani időszak megmutatta, hogy milyen jelentősége van a digitalizációnak a kapcsolattartásban, munkavégzésben, tanulásban és a digitális összefogás számtalan jó példáját láthattuk családi, munkahelyi, baráti közösségekben, generációk között vagy éppen az önkéntesség területén. A Magyar Telekomnak fontos, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a technológia nyújtotta lehetőségeket és segítse a bekapcsolódást a digitális világba, mely mostani életünk megkerülhetetlen szereplője. Éppen ezért ajánlottunk fel az UNICEF által támogatott gyermekkórházaknak és gyermekotthonok lakóinak laptopokat, tableteket, okostelefonokat, hogy az eszközök által segítsük bekapcsolódásukat a digitális oktatásba és biztosítsuk számukra a kapcsolattartás, tájékozódás, tanulás lehetőségét” – mondta Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

 „Köszönjük a Magyar Telekomnak, hogy a legveszélyeztetettebb gyerekek segítségére sietett. Az igénylista még hosszú, arra kérünk minden céget és magánembert, hogy lehetőségei szerint támogassa a koronavírus negatív hatásai ellen folytatott harcunkat a legvédtelenebb gyerekek érdekében” – tette hozzá  Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.  Az UNICEF Magyarország eddig 6500 sebészmaszkot, 1600 speciális maszkot, valamint élelmiszert, tisztítószereket és egyéb adományokat juttatott el több millió forint értékben a gyermekvédelmi intézményeknek.