Szabó Szonja Ammen

2013. május 2-án (csütörtök) 19.00 órai kezdettel kerül bemutatásra a Toldi Mozi nagytermében (1054 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.) Szabó Szonja Ammen című dokumentumfilmje. A film után 20.00.-kor kerekasztal beszélgetést tartunk a filmről. Vendégeink: Szabó Szonja rendező, Szenczy Sándor baptista lelkipásztor, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány vezetője, György Péter esztéta, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének igazgatója, Tiba Zsolt református lelkész. A beszélgetés moderátora Veiszer Alinda lesz.

Szabó Szonja filmje            Ammen

Szabó Szonja filmje
Ammen

A 2005 és 2012 között készült Ammen című dokumentumfilm egy kis Szatmár megyei falu, Szatmárcseke cigány-sorának életébe nyújt betekintést. Szatmárcseke 1600 fős település az ukrán – román – magyar határon, Magyarország egyik legszegényebb régiójában. A rendkívüli mértékű munkanélküliség folytán a faluban mindennapos a nélkülözés, az emberek közmunkaprogramból, segélyekből élnek. A roma kisebbség létszáma évről évre nő. Az iskoláskorúak közötti aránya jelenleg ötven százalék. Az utca lakói egy amerikai pásztor vezetésével hat évvel ezelőtt “bemerítkeztek” és felvették a baptista vallást. Hozott-e változást a hit az életükbe? Segített-e a boldogulásukban? Mennyire kitartó, mély az istenhitük? Miért fontos a karizmatikusság? Lehet-e a vallás közösség összetartó erő? A film – többek között – ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Rendező: Szabó Szonja

Producer: Huszár Viktor

Gyártó: HvD Produkció

Forgatókönyv: Szabó Szonja

Operatőr: Domokos Balázs, Szabó Szonja

Vágó: Szabó Szonja

Szereplők: Lakatos Tibor és Natasa, Danó Zoli és Brigitta, Horváth Mihály és Ildi, Zsigó Ferenc és Ildi, Kondor Lajos és Emese, Tiba Zsolt, Bartha Gyula

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*