Sűrű program 2014-ben

Meglehetősen sűrű lesz a 2014-es idény a világ legjobb kajakosai és kenusai számára. Hogy miért? Július 11. és 13. között Brandenburgban rendezik meg a felnőtt gyorsasági Európa-bajnokságot, és alig négy héttel később augusztus 6. és 10. között a moszkvai világbajnokságot. Storcz Botond vezetőedzővel a szakmai prioritásokról beszélgettünk.

Sokan vakarják  tanácstalanul a fejüket a jövő évi versenynaptár láttán, hiszen az  Európa-bajnokság és a moszkvai világbajnokság között nincs egy hónapnyi  szünet sem.

És hogy mindezt tetézzük: július 17. és 20. között Szegeden mi rendezzük meg az ifjúsági és U23-as világbajnokságot is.

Ha az idei vb-indulókat nézzük, akkor ez több fiatal versenyzőt, példának okáért a vb-bronzérmes Dombvári Bencét is érintheti.

A szakmai prioritás az  idősebb és a fiatalabb versenyzőink számára is a sikeres felnőtt  világbajnokság, vagyis kijelenthető, hogy az Európa-bajnokság és az  U23-as világbajnokság is beáldozható a moszkvai sikerek érdekében. Nem  hinném, hogy az Eb-indulást szerző kajakosaink és kenusaink kihagynák a  kontinensviadalt, csak éppen munkából, terhelésből érkeznek majd  Brandenburgba, és így ebben az esetben nem lesz fontos az eredményesség.

Háromszoros olimpiai  bajnokként, egykori sikeres versenyzőként volt rá példa, hogy ilyen szűk  időkorlátokon belül kellett felkészülnie?

Nem emlékszem rá, hogy  ilyen sűrű programmal kellett volna annak idején szembesülnöm. Nagyon  kevésnek tartom a két világverseny közötti időt, vagyis tényleg csak azt  tudom javasolni, hogy a világbajnokságra koncentráljanak versenyzőink.  Egyébként a válogatási rendszerünk nem változik, ezúttal is két  válogatót tartunk júniusban, míg a májusi időszak a világkupák hónapja  lesz, Milánóban, Rasicében és a május végi szegedi világkupán is nagyobb  csapattal szeretnénk jelen lenni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*