STRATÉGIAI MEGÁLLAPODÁS A JÓFOGÁS ÉS AZ OTTHON CENTRUM KÖZÖTT

Továbbra is óriási az igény az eladó és kiadó ingatlanokra a piacvezető apróhirdetési portálon, ezért az idén bevezetett lakótárskereső és az elmúlt héten elindított kölcsön- és hitelkereső szolgáltatások mellett újabb, a felhasználókat segítő partneri megállapodást kötött a hazai piac egyik vezető hálózatával, az Otthon Centrummal. A megállapodás keretében a következő hetekben több száz friss és más hirdetési oldalon nem elérhető ingatlan kerül fel a Jófogásra.

Még mindig nehéz megjósolni, hogy az idei évben mennyi tranzakciót fognak lebonyolítani a hazai piacon. Szinte biztos, hogy tovább növekszik az ingatlanpiac, a karácsonyi időszakban szokásos visszaesést leszámítva. A Jófogás és a GKI korábban kiadott közös tanulmánya szerint abszolút tény, hogy a vásárlási igény egyelőre nem lankad, a következő félévben csak a növekedés dinamikája fog csökkenni.

– Kétségtelen, hogy ez a szektor most újra aranykorát éli. A Jófogáson már több mint 400 ezer aktív hirdetés érhető el ebben a kategóriában, és a felhasználók már hónapok óta több oldalletöltést generálnak az ingatlan kategóriában, mint a legnagyobb vertikális ingatlanos oldalon. Együttműködéseink segítik a piacon elérhető legnagyobb számú kínálat megjelenítését, ami természetesen tovább élénkíti az otthont kereső felhasználók számát. A mennyiség mellett a minőség is fontos szempont, ezért keressük a lehetőségeket, hogy exkluzív, más portálokon csak később elérhető hirdetéseket jelenítsünk meg. Nagy örömünkre szolgál, hogy az Otthon Centrummal is megállapodhattunk – számolt be Palocsay-Zubor Géza, a naponta 700 ezres egyedi látogatói számot hozó Jófogás.hu igazgatója.

A portál a felhasználói igényekhez kiegészítő szolgáltatásokkal, valamint a profi ingatlanközvetítőket segítő stratégiával alkalmazkodik.

– Hiszünk abban, hogy az ingatlanok adás-vétele, komoly szakmai felkészültséget igénylő folyamat, ahol profikra van szükség. A mostani megállapodás nemcsak az új lehetőségeket kereső vevőknek segítség, de partnerünknek is nagyobb felület biztosít potenciális ügyfelei eléréséhez. Közös célunk, hogy a felhasználók elégedettebbek legyenek, azáltal, hogy képzett szakemberek veszik le vállukról a terhet – nem csak a lakáskeresést, hanem akár a hitelügyintézést, energiatanúsítvány kiállítását – és így gyorsabbá és biztonságosabbá teszik a tranzakciót – avat be az együttműködés hátterébe Palocsay-Zubor Géza, hozzátéve, hogy a sikeresség érdekében még az oldal működésén is hajlandóak voltak változtatni.

A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy ha a felhasználó ingatlant keres a Jófogáson, akkor a korábbi hirdetéstípusok mellett kiemelve megjelennek a Házbank.hu rendszerén keresztül kezelt legfrissebb Otthon Centrumos ajánlatok is, amelyek egy egyedi, kék  szalaggal vannak ellátva. Jelenleg naponta több mint 100 ilyen exkluzív hirdetés kerül ki az oldalra, amely hatalmas szám most, amikor óriási a kereslet, de nagyon szűk a kínálat.

– Örömteli az a nyitottság, amellyel a Jófogás áll mind az ingatlan szakma, mind a cégünk irányába. Az együttműködéssel elismeri hosszú ideje biztosított minőségi szolgáltatásunkat és előnyben részesíti a szakembereink által kezelt ingatlanokat. Ez a vevőknek és az eladóknak is pozitív üzenetet hordoz – mondta Kosztolánczy György, a 15 éves Otthon Centrum Holding ügyvezetője.