Rá sem lehet ismerni Sipos Petire-Így néztek ki 25 éve az IHM tagjai!

Negyed évszázad zene, barátság és őrültség! Az Irigy Hónaljmirigy idén lesz 25 éves, ennek apropóján gyakran sort kerítenek egy kis nosztalgiára. A népszerű csapat felnyitotta régi fotóalbumát, ahonnan igazi gyöngyszemek kerültek elő.

 

Hosszú haj, bőrnadrág és western csizma… 25 éve még a strandra is ilyen szerelésben járt Kabai Laci. Az IHM dobosa ma már mosolyogva gondol vissza azokra az évekre, amikor még maga sem hitte el: a mirigy sikerre van ítélve. „Igazi rockerek voltunk! Hosszú hajam volt, amit gondosan ápoltam… Rendszeresen mentem csalánt szedni, amiből teát főztem a hajmosáshoz. Utólag belegondolva elég hülyén nézhettem ki: hosszú hajú cingár srác, bőrgatyában, western csizmában és gumikesztyűben szedi a csalánt a réten. Éjjel-nappal ezekben a cuccokban jártunk, még a strandra is így mentünk” – magyarázta Laci, aki azt is bevallotta, az elején remélni sem merte, hogy a zenekar mellett 25 éven át kitartanak a rajongók.

 

„Nem számítottunk rá, hogy ekkora sikerünk lesz, a második platinalemezünket ünnepeltük, de én még mindig sofőrként dolgoztam. Nem mertem felmondani, mert féltem, hogy az érdeklődés, ami körülvesz minket csak egy fellángolás. Évek után hagytam csak ott a munkahelyem, mert annyi fellépésünk volt, hogy a fáradtságtól már vezetni sem tudtam volna. A családom és a feleségem is támogatott, számukra volt a legnehezebb feldolgozni a változást, ami beállt az életünkbe. A zenekar előtt hétköznap dolgoztunk, hétvégén együtt voltunk, mint mindenki más, aztán jött egy időszak, amikor sosem találkoztunk, olyan sokat voltam úton. Akkoriban a párom ezt sosem vetette a szememre, nem is éreztette velem, sok-sok évvel később vallotta csak be, hogy több éjszakát is átpityergett” – idézte fel a zenekar dobosa.

 

Sipos Peti is nosztalgiával nézegette a régi fotókat. „Mindenkinek hosszú haja volt, sőt mindenkinek volt haja! Mindannyian 10-20 kilóval könnyebbek voltunk, és nem csak azért, mert meghíztunk, hanem mert akkor még nem nyomta felelősség a vállunkat. Azt tettünk, amit csak akartunk, senkinek nem kellett megfelelni” – magyarázta Peti. „Akkoriban éjszaka jártunk stúdióba, mert csak úgy kaptunk időpontot. Éjfélre mentünk és ötig-hatig dolgoztunk, előfordult, hogy a padlón aludtunk” – emlékezett vissza az együttes frontembere.

 

A zenekar 25 éves születésnapi nagykoncertjén ugyan nem hosszú hajú rocker srácok állnak majd színpadra, de a mirigyek azt ígérik, hogy a régi lendületből ide is jut majd bőven, és hatalmas bulit csapnak decemberben, az Arénában. A bulira a jegyek már elővételben kaphatóak, most 10% kedvezménnyel!

http://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=irigy+h%F3naljmirigy