SportKlub-Somos Ákos és Zoltán a Dodzsemben szerepelnek először együtt

Magyarország első televíziós ikerpárosa a képernyőn! Somos Ákos és Zoltán már tizenöt éve közvetítenek sportmérkőzéseket, de azzal, hogy a testvérek együtt vezetik a Dodzsem című vitaműsort, új magyar televíziós leg-leg született.

dodzsem_somos (2)

Somos Ákos és Zoltán a Dodzsemben

„Ismeri a nevünket a sportszerető közönség, de mivel kommentátorként külön dolgoztunk, sokaknak nem esett le, hogy mi bizony ketten vagyunk” – mondta nevetve Zoltán, az „idősebb” Somos. A testvérek a SportKlub új saját gyártású produkciójában a napi sporteseményekről vitáznak, minden kedden és szerdán 22:45-ös kezdéssel. Könnyen megy nekik a szópárbaj, ezt csinálják gyerekkoruk óta.

„Bár külsőre nagyon hasonlítunk, más-más karakterek vagyunk. Ákos sokkal vehemensebb nálam, én nyugodtabb vagyok. A Dodzsemben is látszik, hogy különbözik a véleményünk” – nyilatkozta Zoltán.

A hasonlóság ettől függetlenül rengeteg érdekes helyzetbe sodorta őket. „Egykori tanáraink közül sokan a mai napig nem tudnak megkülönböztetni minket, ennek ellenére a suliban sosem éltünk vissza a helyzettel: nem feleltünk és nem írtunk dolgozatot egymás helyett” – mesélte Somos Ákos. „Ikerségünkből inkább egyetemista korunktól kezdtünk viccet csinálni, akkor már más városban éltünk. Egyszer egy pezsgős vacsorát nyertünk fogadásból, mert a kollégiumi társam váltig állította, őt nem tudjuk átvágni. Több se kellett nekünk: Zoli belebújt kedvenc kockásingembe, és olyan jól hozta a karakteremet, hogy az ismerős elveszítette a fogadást” – mondta Ákos.

Mára mindketten tökélyre fejlesztették azt a képességüket, hogy bárkivel, bármikor, bármennyi ideig el tudnak beszélgetni saját ikertestvérük nevében. Ezt a „tudást” azonban a csajozásban sosem használták, hiszen más karakterű lányoknak udvaroltak. Mint mesélik, egyikük sem volt az a kimondott szoknyapecér, mára mindketten tisztes családapák.

A kommentátor páros a Dodzsem előtt teljes fazonírozáson esett át, hogy a nézők meg tudják különböztetni, kinek a véleményét hallják éppen. A Somos-ikrek minden kedden és szerdán elemzik a napi történéseket, hétfőn és csütörtökön Hetthéssy Zoltán és Bárdos András vitázik egymással, a péntek este pedig a Czollner Gyula – Balogh Tamás kettősé.

Dodzsem a SportKlub műsorán minden hétköznap 22:45-től.