Slovakiaring teszt – főpróba a bemutató előtt

Az idei versenyévadhoz kapcsolódó második komoly tesztjét sem hazai pályán futotta a Gender Racing Team az elmúlt hét közepén. Ezúttal viszont a már nagyon jól ismert és tulajdonképpen a magyar autósport számára második hazai pályaként is számon tartott Dunaszerdahely mellett lévő Slovakiaringen rótták a köröket ezúttal már teljes versenyzői létszámban.

IMG-8b6915787e9198d67067731875559e27-V

Majdnem minden versenyző az idei évadban számára újnak számító technikával róhatta a köröket, de ez már nem a technikával való ismerkedésről, hanem már a minél jobb beállítások megtalálásáról és a versenyképes időket mutató köridők abszolválásáról szólt.

Stern Roland a Slovakiaringen most még Formula Renault volánja mögött körözött, de már alig várja, hogy ismét meghajthassa azt az új technikát, melyet a csapat a hétvégén mutat majd be a Hungexpon az AMTS 2019 rendezvényen. Valamint másodszor örülhetett annak, hogy fiával, Stern Patrikkal autózhatott egy pályán, aki ismét a csapat 1.6-os Formula Renault-jával szerezhetett újabb tapasztalatokat a gokart után és most már végképp végleg meggyőzött mindenkit, hogy megérett a gyorsabb versenyjárműre váltásra!

Szintén hasonló céllal és eredményekkel száguldott a csapat másik legifjabb versenyzője a szlovák aszfaltcsíkon Szomszéd Lali ugyanis az 1.6-os Formula Renaultban tavaly végrehajtott tesztek után, most az egyik 2.0-ás volánja mögé ülhetett, hogy abban is tudja e hozni rögtön azokat a nagyszerű köridőket, mint a kisebb változatában. Nagyon is tudta, így még egykét egyeztetés után várható, hogy az idei évben a Formula Renault Kupa mezőnyének egy újabb igencsak gyors és igencsak fiatal ellenféllel is számolnia kell majd az első futam rajtrácsán.

A GRT tavalyi nagy felfedezettje a 2018-ban a hazai gyorsasági autósportban az év újonca címet is elnyerő Hefler Róbert az idén először ülhetett autóba és természetesen Ő is egy számára újabb technikába. Az idei évben Ő áll majd rajthoz a GRT legújabb Formula Renault-jával az OB és FIA CEZ futamokon. A Formula Renault Kupa tavalyi bajnoka nagyon hamar visszaszokott az új versenygépbe és rögtön komoly, versenyképes köridőket produkált vele a szlovák pályán, így ez alapján a csapat reméli, hogy fiatal felfedezettje ott folytatja ahol a tavalyi évben abbahagyta.

A remek teljesítmények alapján Gender Tamás csapatfőnök továbbra is nagyon lelkes és bizakodó:

Hát tényleg csak ismételgetni tudom, hogy mennyire várjuk már ezt a szezont, mert úgy érzem, ez egy különleges mérföldkő lehet a csapat történetében. Egyrészt most már technikában is ott leszünk a legerősebb ellenfelek között a most hétvégén bemutatásra kerülő új versenygép által, másrészt szerintem az idén maximálisan annak a szellemében működik majd a csapat, hogy minden téren próbál a lehető legtöbbet megadni a gokartból és a kisebb kategóriákból érkező tehetségeknek. A fiuk ezen a mostani teszten is tökéletesen bizonyították az elszántságukat, a felkészültségüket és nagyon hiszek benne, hogy idén is sok helyet foglalunk majd a győzelmi dobogók különböző fokain. Ehhez pedig kérem az autósport rajongókat, hogy idén is jöjjenek minél többen szurkolni a csapatunknak a pályák mellé és most a hétvégén a Hungexpora az AMTS rendezvényre melyen bemutathatjuk a megújult csapatfelállásunkat és az új verseny technikánk! ”

Hefler Róbert is nagy örömmel ült újra autóba a hosszú téli szünet után:

„Szerda délelőtt végre számomra is megkezdődött a 2019-es szezon. A sok hónap kihagyás után végre pályára gurulhattam az idei versenyautómmal. A mostani tesztet megelőzően nagyon nagy hangsúlyt fektettem mind a mentális, mind a fizikális felkészülésbe. Ennek a hasznosságát egész nap éreztem is a számos kör megtétele során egyforma koncentráltsággal tudtam vezetni a nap végén is. Az autót nagyon hamar megszoktam, nagyon jó vele menni. Most a két napban az volt a legfontosabb cél, hogy minél jobban megszokjam, kitapasztaljam, minél több kilométert gyűjtsek vele és majd a következő teszten foglalkozunk majd a finomabb beállításokkal. Nagyon hasznos volt ez a teszt, nagyon várom már a szezon kezdetét, mert a felkészülésbe fektetett munka alapján már most bátran ki merem mondani, hogy a bajnoki címért szeretnék harcolni az idei évben!”

  

Szomszéd Lali egy cseppet sem szeppent meg a még erősebb formaautótól sem:

Nagyon nagyon élveztem ezt a tesztet is! Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam az erősebb autót is! Teljesen máshogy kell vezetni, sokkal gyorsabb, sokkal stabilabb, jobban fordul, sokkal könnyebben kezelhető, mint a gyengébbik. Könnyű volt megszokni és elsőre sikerült már elég jó konstans köridőket futni, bár természetesen azért még bőven van hová fejlődni! Nagyon beleszerettem a formula autóba, sokkal izgalmasabb, mint a Suzuki. Viszont a Suzuki volt, amin a gyorsasági autósport alapjait megtanulhattam Burkus Egonnak köszönhetően és itt érhettem el az első sikereimet is így ez mindig szép emlék marad! Viszont az a tempó, az a versenytechnika, ami a formula autóban fogadott és az a profizmus, ahogy Gender Tomi csapata dolgozik az nagyon megfogott! Meg hát azért természetesen az is nagyon izgalmas, hogy mindig is a formula autózás lesz az autósport királykategóriája, így nagy kihívás, hogy ebben is megálljam a helyem és érhessek el sikereket!”

Stern Roland az olasz teszthez hasonlóan ismét duplán örülhetett:

Az olasz pálya után már nagyon vártuk, hogy egy jól ismert igazán gyors pályán is autóba ülhessünk. Egyénileg és az egész csapat szempontjából is nagyon jól sikerült ez a teszt. Én nagyon várom már, hogy a hétvégén megmutathassuk a közönségnek is az új autómat, amiben egy nagyszerű álom teljesül számomra és a csapat számára is! Nagyon fontos, hogy minél jobban megismerjük az új autót, valamint, hogy a fiuk is bele tanuljanak a számukra is újnak számító tehcnikákba. Na és persze megint óriási élmény volt egy pályán autózni a fiammal, aki ismét az 1.6-os versenyautóval körözhetett, továbbra is nagyon bíztató eredményekkel.”

A sikeres teszt után a hétvégén a Gender Racing Team nagy szeretettel vár minden kedves autósport rajongót a Hungexpora ahol március 22-én péntektől az AMTS 2019 rendezvényen az A pavilon 103-as standján mutatjuk be új versenyautónkat és idei csapatfelállásunkat, valamint a szurkolóknak egy kis játékkal, meglepetéssel is szolgálunk majd!