Simon Csaba: „Titkon bíztam a jó szereplésben!”

Elromlott szervóval jutott a legjobb négy közé a Lóerők Éjszakáján a Tomracing Motorsport Team versenyzője

Elromlott szervóval jutott a legjobb négy közé a Lóerők Éjszakáján a Tomracing Motorsport Team versenyzője

A múlt szombaton került megrendezésre a tököli villanyfényben a Drifted Országos Bajnokság második fordulója, ahol a Tomracing Motorsport Team versenyzői is rajthoz álltak. A nagy sikert aratott Lóerők Éjszakáján Simon Csaba épphogy kvalifikálta magát a legjobb 16 közé, ám ott lendületbe jött, és még csapattársa, a korábbi magyar bajnok Radák „Radír” János sem tudta megállítani.  

Nem véletlenül tartják a drift szerelmesei az Év eseményének a tököli reptér aszfaltján rendezett Lóerők Éjszakáját. A múlt szombaton a nagy forróság ellenére is több ezren látogattak ki a Drifted Országos Bajnokság második fordulójára, ahol a versenyzők ismét kitettek magukért, és hatalmas páros drift csatákkal ajándékozták meg a nézőket. A Tomracing Motorsport Team versenyzője, Simon Csaba is nagyon felszívta magát az egyenes kieséses szakaszra, és pazar teljesítményt nyújtva végül bejutott a legjobb négy közé.

A verseny előtt titkon bíztam a TOP4-be kerülésbe, és nagyon boldog vagyok, hogy ez most össze is jött. A kvalifikáció ugyan katasztrofálisra sikerült, alig jutottam tovább a 16 közé, de egyszerűen nem bírtam koncentrálni az autóban uralkodó elviselhetetlen forróság miatt, még jó, hogy az igazi csaták éjszaka voltak. Az első körben nem a legjobb döntést hoztuk a gumiválasztás terén, de így is sikerrel vettük az akadályt és továbbjutottunk a 8 közé, ahol csapattársammal, Radírral kerültünk össze. Ő az a versenyző, aki ellen mindig nehéz nyerni, de ez most nekem sikerült. A szervóm a csata közben elromlott, amiért nagyon elfáradtam a végére, és ez sajnos a későbbiekben is hátráltatott, így nem állhattam fel a dobogóra. Nem vagyok csalódott emiatt, és már alig várom a következő versenyt”- mondta Simon Csaba.

Elégedett volt versenyzői teljesítményével a Tomracing Motorsport Team tulajdonosa, aki elmondta, hogy a verseny nemzetközileg elismert bírája éppen Simon Csaba és Radák „Radír” János párharcát emelte ki a számos csata közül.

 

Nem árulok el azzal nagy titkot, ha azt mondom, nem örültem annak, hogy ilyen hamar összekerültek. Úgy gondolom viszont, hogy a nézők így jártak a legjobban, mert egy olyan küzdelmet láthattak, amit garantáltan nem felejtenek el, ráadásul mindenki számára kiderült, nálunk nincs csapatutasítás, mindig az erősebb győz. Nagyon jó érzés volt hallani a nemzetközileg elismert holland bíró, Vernon Zwaneveld kijelentését, miszerint Csabi és Radír negyeddöntős csatájához hasonlót csak az EB futamokon szokott látni”- fogalmazott Miklósy Tamás.