Sikerrel debütált a Nagyon Balaton, a Balaton ünnepe

Szerda hajnalban ért véget az első Nagyon Balaton ünnepi eseménysorozat. 3 nap alatt 10 városban több száz programon vehettek részt a vendégek és 3 új fesztivál is született. Bár a 20-ára tervezett balatoni tűzijáték a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, a Nagyon Balaton eseményein így is több százezren vettek részt. A szervező VOLT Produkció 2014-ben is folytatni kívánja ezt a turisztikai szempontból kiemelkedő kezdeményezést.

„Az összefogás igazi példájaként éltük meg a Nagyon Balaton rendezvénysorozatot. A célunk az volt, hogy a Balaton Régió vezetőivel és szervezőivel együttműködve egy hagyományteremtő ünnepet hozzunk létre, amely nemcsak vendégeket vonz, de a Balaton arculatát is formálja. A felkeresett partnereink kivétel nélkül örömmel fogadták a kezdeményezésünket, ennek köszönhetően valósulhatott meg ez az igazán színes, minden korosztály számára vonzó programsorozat. Meggyőződésünk, hogy ezek a kulturális események hazai és nemzetközi turisták számára is új tartalommal töltik meg a Balaton Régiót. Az idei tapasztalatok alapján egyértelműen kijelenthetjük, hogy a Nagyon Balaton ünnepi program 2014-ben is megrendezésre kerül, jóval több helyszínen, nem kizárt, hogy a teljes nyári szezonra kiterjesztve” – mondta el a VOLT Produkció két vezetője, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Nagyon Balaton főszervezői.

 

A belépőjeggyel látogatható programok közül a zamárdi STRAND – Nagyon zene fesztivál zajlott a legnagyobb sikerrel. A Petőfi Rádióval közös rendezésben zajló program keretében 60 hazai zenekar mellett többek között az amerikai Fall Out Boy adott nagy sikerű koncertet. Bár a harmadik napot már nem a strandidő jellemezte, a csodás panorámájú fesztiválon így is több mint 40.000-en vettek részt.

 

Ugyancsak nagy sikerrel debütált Balatonvilágoson a B my LAKE névre hallgató elektronikus zenei fesztivál. A vadregényes környezetben összesen 7, kisebb-nagyobb színpadon száznál is több DJ lépett fel, közel 30.000 vendég részvétele mellett. A VOLT Produkció vezetői mindkét eseményt 2014-ben is folytatni kívánják.

 

Vasárnap az alsóörsi Európa Kemingben teltházas koncertet adott a Locomotív GT. A helyszínre Budapestről nosztalgia-vonat szállította a vendégeket, akik napközben a strandon és a fesztivál helyszínén az LGT szervezésében zajló programokon vehettek részt.

 

Hétfő este a Siófoki Szabadtéri Színpad vendége volt a Leslie Mandoki vezette Soulmates produkció. A kétórás koncert utolsó részében a résztvevők állva ünnepelték a Németországban élő zenész-producert, aki elmondása szerint 38 évvel ezelőtt lépett fel utoljára Siófokon.

 

A megszokottnál is nagyobb élettel telt meg a zánkai Új Nemzedék Központ. Itt 3 napon át a családok vehették birtokba a helyszínt. Az ingyenesen látogatható Nagy Csobbanás családi fesztivál keretében játszóház, kézművesek és sportprogramok várták a résztvevőket, a fesztivál színpadán pedig többek között s Gringó Sztár, az Alma együttes, a Kaláka és Palya Bea adott koncertet.

 

A Füredi Borhetek a Nagyon Balaton idejére a Nagyon Jazz fesztiválnak adott otthont. A legnagyobb sikerrel Lajkó Félix lépett fel, a néhány nappal ezelőtt elhunyt Vukán Györgytől pedig zenésztársai könnyekkel küzködve vettek búcsút.

Két napon át Veszprém Folk címmel a legnevesebb népzenei produkciók mutatkoztak be Veszprémben, 20-án este Fenyő Miklós Keszthelyen, a Boban Markovic Orkestar pedig Révfülöpön adott koncertet, az ARTplacc kortárs művészeti fesztivál pedig idén a Nagyon Balaton idején verz sátrat Tihanyban.

 

A szervezők fontosnak tartják kiemelni, hogy a színvonalas programok minden helyszínen a legszigorúbb biztonsági előírások betartása mellett zajlottak. Turisztikai szakemberek a Nagyon Balatont az ország szempontjából egy igazán jelentős kezdeményezésnek tartják, amely a forgalom növekedésén túl a Balaton arculatát is építi.

A Nagyon Balaton fő médiapartnere az MTVA, főszponzora pedig a Telekom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*