Sebestyén Roland: „Jól haladunk, de a tempón javítanunk kell”

Abszolútban a 15., míg a 3-as kategóriában a hetedik helyen zárt a Székesfehérvár Rallye-n a Schmidt Racing rallye-párosa

 

Valamennyi célját teljesítette a Schmidt Racing párosára a Székesfehérvár Rallye-n. Sebestyén Roland és Radó István az egri 10., és a miskolci 8. hely után az elmúlt hétvégén már a hetedik helyen zártak, és az abszolút összesítésben is 15. lettek, ami a páros legjobb eddigi eredménye. Sebestyén Roland elárulta, lassan teljesen összeáll a kép, csak a versenytempójukon kell még javítani.

A gyorsasági motorsportban a világbajnoki debütálásra készülő Schmidt Racing ezúttal az autósportban folytatta a szereplését. A főtámogató tulajdonosa, Sebestyén Roland a Maricsek Rallye Team által biztosított Mitsubishi Lancer EVO IX volánja mögött, Radó István navigálása mellett a Székesfehérvár Rallye-n folytatta idei szereplését, és a rendkívül erős 3-as kategória újoncaként ismét bebizonyította, mindenképpen számolni kell velük. Sebestyénék úgy vágtak neki a Magyar OB negyedik futamának, hogy hibátlan versenyzés mellett sikerüljön ismét előrelépniük eredményességben. Nos, a terv minden szempontból megvalósult, hiszen abszolútban a 15., míg a saját kategóriájukban a 7. pozícióban zártak, és a murvás szakaszok után az aszfalton rengeteget léptek előre. Ha csak szigorúan ezt nézné a Schmidt Racing párosa, tökéletesen elégedett lehetett volna a székesfehérvári eredménnyel, ám ők ennél is többet vártak maguktól.

Sebestyén Roland autóversenyző: „Ott akartunk lenni a céldobogón – tessék, ott voltunk. Javítani akartunk az eddigi legjobb helyezésünkön – tessék, ez is sikerült. Ám én mégis azt mondom, a fentiek miatt ugyan az egyik szemünk nevet, de a másik viszont sír, ugyanis a tempónkon még volna mit javítani. Ennek talán egyik oka az, hogy annyira nem vállalok be kockázatokat néhány másodperc kedvéért, a másik viszont egyértelműen a közös edzések, tesztek hiánya. Hogy ezen tudunk-e változtatni a jövő zenéje. Persze nem lehetetek elégedetlen a mostani eredményünkkel ebben a rendkívül felkészült és erős mezőnyben, hiszen a célkitűzéseinket teljesítettük.”