Sebestyén Péter: „Higgyenek bennünk, megháláljuk!”

A hétvégén kerül megrendezésre a Superbike világbajnokság idei negyedik versenyhétvégéje az olaszországi Imolában. A BMW Racing Team Toth továbbra is változatlan pilótakettőssel érkezik a legendás versenypályára, hiszen a csapat tulajdonosa, idősebb Tóth Imre újra bizalmat szavazott Sebestyén Péternek. A 19 éves motoros hálás az újabb lehetőségnek, és csapattársával, ifjabb Tóth Imrével közösen bízik abban, hogy megtörik a jég, és a magyar csapat megszerzi első vb-pontjait.

Negyedik versenyhétvégéjére készül a Superbike világbajnokság csúcskategóriájában induló magyar csapat, a BMW Racing Team Toth. A csapat versenyről versenyre keményen dolgozik azért, hogy megszerezzék első vb-pontjukat – ifjabb Tóth Imre Phillip Islanden és Assenben is csupán egy hellyel csúszott le a pontszerzésről –, ám az eddig még nem sikerült. A hétvégén a gyors pályák közé tartozó Imolába látogat a sorozat, ahol ifjabb Tóth Imre szerint, amennyiben sikerül a motorokban rejlő erőt az aszfaltra vinni, akkor megtörhet a jég, és meglehet a magyar istálló első vb-pontja.

„Az imolai pályát kedvelem, a tempósabbak közé tartozik. A vonalvezetését jól ismerem, így bízom abban, hogy ezen a hétvégén végre megtörik a jég, és megszerezzük első vb-pontjainkat. A vázgeometrián komoly változásokat kell még eszközölnünk, de ha ez jól sikerül, akkor a blokkban rejlő erőt végre rá tudjuk vinni az aszfaltra, és előrébb lépünk. A rengeteg kritika ellenére továbbra is motiváltak vagyunk, és a csapat összes tagjával azon dolgozunk, hogy bebizonyítsuk a magyar szurkolóknak, van helyünk a mezőnyben. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű őket magunk mellé állítani, de egy jó szereplés mindenkit boldoggá tenne”- mondta ifjabb Tóth Imre, aki legutoljára 2011-ben volt pontszerző Imolában.

Ifjabb Tóth Imre mellett változatlanul bizalmat kap Imolában Sebestyén Péter a Superbike világbajnokság csúcskategóriájában induló magyar csapat, a BMW Racing Team Toth vezetésétől. A 19 éves motoros, aki a héten érettségizett, tavaly a 12. helyről indulva 6. lett a European Junior Cupban, így számára sem lesz ismeretlen az imolai aszfaltcsík.

„Először is szeretném megköszönni idősebb Tóth Imrének, hogy újra lehetőséget adott nekem erre a hétvégére. Egyedülálló, hogy egy magyar csapat két magyar versenyzővel induljon a Superbike világbajnokság csúcskategóriájában, így bízom abban, hogy az eddig csak kritikai észrevételeket tevő szurkolók is mellénk állnak, és a támogatásukról biztosítanának minket. Nyilván nem az a csapat célja, hogy vert seregként teljesítsük a szezont, de egyelőre még csak a negyedik hétvégénket töltjük ebben a kategóriában, ráadásul mind Imi, mind pedig én újoncok vagyunk a Superbike-ban. Higgye el mindenki, hogy folyamatosan azon dolgozunk, hogy előrébb lépjünk, és örömet okozzunk a magyar szurkolóknak. A pályaismeretemmel mindenestre nem lesz gond, a csapat motiváltabb, mint korábban bármikor, így bízom abban, hogy előrelépünk a hétvégén. Higgyenek bennünk, megháláljuk”- fogalmazott Sebestyén Péter.

A hétvége menetrendje

Péntek (május 9.)

11.45 – 12.30 Superbike első szabadedzés

15.30 – 16.15 Superbike második szabadedzés

Szombat (május 10.)

9.45 – 10.30 Superbike harmadik szabadedzés

12.30 – 13.00 Superbike negyedik szabadedzés

15.00 – 15.40 Superbike időmérő, Superpole (SP1 + SP2)

Vasárnap (május 11.)

8.40 – 8.55 Superbike warm up

10.30 – Superbike első futam

13.10 – Superbike második futam