Sebestyén Péter, European Junior Cup

A FIM-Superbike-sorozat és a European Junior Cup mezőnye az imolai versenypályán folytatja a szezont. A Forma1/WTCC/Superbike eseményeknek is otthont adó versenypálya Bologna és Ravenna városok között található. A jelenleg a bajnoki táblázatban a hatodik helyen álló az egyforma Hondákkal versenyző mezőnyben Sebestyén Péter a pénteki szabadedzésen az ötödik helyet szerezte meg, mindösszesen 0,935 másodperccel lemaradva az első helyezettől. A szabadedzést a francia Guillaume Raymond nyerte, második helyen Bódis Richárd végzett.

Sebestyén Péter

Sebestyén Péter

Egy hosszabb szünet után folytatódik a versenysorozat, hogy készültél az imolai futamra? Korábbi vállsérülésed rendbe jött? Robogóversennyel készültem a futamra, itthon országos bajnoki futamokon próbálgattam magam. Köszönöm, a vállam teljesen rendbe jött.

Hogy tetszik az imolai pálya? Nagyon tetszik a pálya, de nehéz megtanulni, mert sokkal gyorsabbak a kanyarok, mint elsőre látszik. Ami különösen tetszik, a pálya végén nagy a szintkülönbség, ráadásul ez olyan pálya, ahol előzni is lehet, így nagyon izgalmas versenyre számítok.

Mi történt a szabadedzésen? Leginkább Ricsivel mentem együtt, mondhatni, hogy húztuk egymást, de a szabadedzés végén egy gyors kört magam szerettem volna menni. Utólag azonban úgy látom, hogy jobb lett volna bolyban maradni, mert nagyon sokat számít a szélárnyék. Összességében azért elégedett vagyok ezzel az eredménnyel.

Mennyire sikerült begyakorolnod a pályát, tudsz még rákapcsolni a holnapi időmérőn? Azon túl, hogy tanulom a pályát, a motorral, a futóművel is volt apró probléma, de holnapra ezt is kiküszöböljük. Így mindenképp javulást várok szombatra, illetve a vasárnapi versenyre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*