Sébastien Loeb és a Peugeot 208 T16 Pikes Peak indulásra készen

Most már hivatalos: ma Colorado Springsben elfogadták Sébastien Loeb és a Peugeot Sport csapatának nevezését a hegyi versenyre. A 875 lóerős Peugeot 208 T16 Pikes Peak sikeresen átesett a műszaki ellenőrzésen, és így biztos résztvevője a június 30-án vasárnap sorra kerülő 91. « Felhők felé futó verseny »-nek. Mivel az Unlimited kategória műszaki előírásai, nevéhez hűen, rendkívül rugalmasak, az ellenőrzések során elsősorban azt vizsgálták, hogy az autó és a pilóta felszerelése megfelel-e a biztonsági előírásoknak.

Sébastien hiába a rali legeredményesebb pilótája, neki sem jár ingyen belépőjegy a Pikes Peakre. A francia bajnoknak is részt kellett vennie az újoncoknak tartott eligazításon. « Kezd élesre fordulni a helyzet » – jelentette ki. « A Pikes Peak egy teljesen új tapasztalat számomra, és bár végeztünk teszteket, nem tudom, mire számítsak a versenyen. Csak egyetlen futam van, nincs második esély! Szerencsére eddig fantasztikus az autó ».

A pilóta és az autó mostantól készen áll a megmérettetésre, pontosan 25 évvel azután, hogy a Peugeot szenzációs új rekordot állított fel Ari Vatanennel és a legendás 405 T16-tal.

Ma reggel Sébastien stressz tesztnek vetette alá a versenygépet a Colorado Springs pályán, ahol a Peugeot Sport csapata felállította szervizsátrait, hogy felkészüljön a közelgő versenyre. A versenypályán végzett múlt heti tesztelést követően a szerelők teljesen szétszedték, majd újra összerakták az autót. Sébastien ezt követően saját maga ellenőrizte, hogy az autóban minden kifogástalanul működik és a beállítások rendben vannak. A futamon ezekkel a beállításokkal indul majd a Peugeot 208 T16 Pikes Peak.

A versenybe benevezett 150 pilótának szerdától péntekig lesz lehetősége megismerni az út különböző szakaszait a kora reggeli órákra kiosztott tesztidőszakok alatt. Az Unlimited kategória 13 résztvevője számára szerdán, az út alsó szakaszán rendezik meg az indulási sorrendet eldöntő kvalifikációt.

A redbull.tv vasárnap élőben közvetíti a motorokkal kezdődő versenyt, körülbelül 8 órától (Franciaországban 16 óra körül). Az Unlimited kategóriára valamivel később kerül sor… ám az indulás sorrendje csak pénteken derül ki!

A hét programja:

• Június 25.: hivatalos tesztelés (5.30-8.30, helyi idő)

• Június 26.: kvalifikáció  az Unlimited kategóriában (5.30–9.00, helyi idő)

• Június 27.: szabad teszt (5.30-9.00), sajtónap a PP Múzeumban (14.00-16.00)

• Június 28.: szabad teszt (5.30-9.00), Fan Fest (17.00-22.00, helyi idő)

• Június 30.: 91. Pikes Peak International Hill Climb (az Unlimited kategória kezdési időpontja előreláthatóan: 11.00-13.00, 19.00-21.00 Franciaországban)

Élő közvetítés: www.ppihc.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*