Sajnálom, hogy így kerültem előrébb

2013-G~1Idén a Superstock 600-as kategóriában remeklő Gyutai Adrián ezen a hétvégén az idei év legfontosabb versenyén, a 2013-as gyorsasági motoros Európa-bajnokságon indult. A Tomracing Motorsport Team 22 éves versenyzője egyedül képviselte Magyarországot a kontinensviadalon, és fantasztikus teljesítményt nyújtva a pontszerző, 15. helyen fejezte be a viadalt. Adrián aztán egy pozícióval előrébb léphetett, ugyanis a versenyt leintését követően a harmadik helyen befutó spanyol Alberto Lopezt kizárták, így a magyar versenyző végül a 14. helyen végzett.

„Őszintén megmondom, az ilyen előzéseknek nem tudok igazán örülni, mert én a pályán szeretem legyőzni az ellenfeleimet, nem pedig a versenybíróság döntésével. Persze aki nem tartja be a szabályokat, az így jár. Végül is így 14. lettem, ami nagyon szép eredmény ebben a mezőnyben. Remélem, ezzel a teljesítményemmel sikerült méltóképpen képviselnem Magyarországot. Nagyon köszönöm a csapatomnak azt a segítséget, amit egész évben nyújtottak. Már hazafelé tartunk, és fejben már elkezdtem készülni a jövő hétvégére, ahol szeretném megszerezni a kategória magyar bajnoki címét és célba venni az IMRC összetett elsőségét. Elég hosszú az út, lesz időm kielemezni Bájóval és édesapámmal, milyen taktikát alkalmazzunk majd a Slovakiaringen” – fogalmazott Gyutai Adrián.

Gyutai Adrián a következő hétvégén – október 12-13. – a Slovakiaringen az utolsó magyar és IMRC bajnoki fordulóban indul. Előbbiben 27 pont az előnye a másodikkal szemben, míg utóbbiban 24 egységgel áll az első mögött a második helyen az hétvégi dupla verseny előtt.

Az Európa-bajnokság végeredménye (Supersport)

1. Roman Ramos (spanyol, Kawasaki), Stefan Kerschbaumer (osztrák, Yamaha), 3. Michal Prasek (cseh, Yamaha), 4. Angel Poyatos (spanyol, Yamaha), 5. Jorge Arroyo (spanyol, Yamaha)…, 14. GYUTAI ADRIÁN (magyar, Honda).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*