Rozbora András lett az év férfi sportolója

 A Magyar Paralimpiai Bizottság mai ünnepségén a parakenu férfi K-1 200 méter A-kategória világbajnokát, Rozbora Andrást választották meg az év férfi legjobbjának. A hölgyek között a háromszoros világbajnok látássérült cselgáncsozó, Szabó Nikolett győzött.

A díjat a Paralimpiai Bizottság elnöksége ítélet oda. Rozbora András 2014-ben az egyetlen olyan magyar férfisportoló, aki paralimpiai versenyszámban tudott világbajnoki címet nyerni.

„Ettől függetlenül nagyon meglepett ez az elismerés – mondta a díjátadó után Rozbora András. – Azért örülök neki igazán, mert ez ösztönöz a továbbiakban és bizonyítja, hogy jó úton járok. A téli időszakban naponta kétszer erősítek, és hetente egyszer úszom, valamint mentálisan is készülök, mindent megteszek azért, hogy jövőre az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon is aranyérmet szerezzek.”

A Magyar Paralimpia Bizottság ünnepi közgyűlésén kiosztották az év edzőjének és az év szövetségi kapitányának járó elismerést is. Az edzők között Szabó Nikolett trénere Keserű József, a kapitányok mezőnyében a cselgáncsozók szakvezetője, Bíró Norbert győzött.