Rod Stewart, Paul McCartney és Norah Jones a bécsi filmfesztiválon

Komolyzene, dzsessz, popkoncertek és élő közvetítések egyaránt szerepelnek a Bécsi Városháza előtt felállított szabadtéri koncertterem programján, amely nyaranta mintegy hétszázezer látogatót vonz. Paul McCartney, Norah Jones, Rod Stewart és Milow is hallhatók lesznek.

 FILMFE~1

Változatos zenei programmal és minden igényt kielégítő gasztronómiai kínálattal várja az érdeklődőket a Bécsi Városháza előtt 23. alkalommal megrendezett szabadtéri filmfesztivál, ahol az éj leszálltával komolyzene, dzsessz vagy éppen popkoncertek felvételeit élvezheti a közönség.

A héten látható lesz például Paul McCartney Get Back című világturnéja, Norah Jones 2002-es New Orleans-i koncertje a House of Bluesban és Milow. Szintén sokakat vonz majd a 300 négyzetméteres kivetítő elé Rod Stewart illetve Pavarotti duettje Celine Dionnal, Elton Johnnal, Bonoval és Stinggel.

Születésük 200. évfordulója alkalmából kiemelt helyet foglalnak el a programban Richard Wagner és Giuseppe Verdi legjelentősebb operái, így például minden héten bemutatnak egy Wagner-darabot. De nemcsak a komolyzene nagy nemzetközi sztárjainak – Anna Netrebko, Lang Lang, Placido Domingo, Rolando Villazón vagy Cecilia Bartolli – fellépését élvezheti a közönség, hanem a 20. század egyik legnagyobb balettművészének, Nurejevnek a táncát is, aki 20 éve halt meg.

A szeptember 1-jéig tartó filmfesztivál idén két élő közvetítéssel is büszkélkedhet: július 26-án a müncheni Bayerische Staatsoper színpadának történéseit követhetik nyomon valós időben a bécsi nézők, ahol Muszorgszkij Borisz Godunovját játszák. Augusztus 26-án pedig Mozart Szöktetés a szerájból című operáját nézhetik meg Adrian Marthaler rendezésében a salzburgi reptér közelében található Hangar-7-ből. Vasárnaponként 12 és 14 óra között különböző dzsessz-zenekarok alapoznak meg az estének élő fellépéseikkel.

Az ingyenes vetítések kezdete előtt – délelőtt 11-től egészen éjfélig – a nemzetközi konyha teljes vertikumát végigehetik az érdeklődők a több mint 20 vendéglátó pavilonnál, ahol az experimentális szusitól a chili con carnén át a légies császármorzsáig terjed a kínálat. Közös jellemzőjük viszont, hogy mindent a helyszínen, frissen készítenek és igyekeznek a környező régiókból és bio-gazdaságokból beszerezni a hozzávalókat.

A filmfesztivál részletes programja:

http://www.wien-event.at/stadt-wien-events/eventkalender/detail/cal/film_festival_2013/29/06/2013/view-list|page_id-6/event/tx_cal_phpicalendar/

További sajtóinformáció:

Bauer Krisztina

Compress – Bécs Város Képviseleti Irodája

1053 Budapest, Szép u. 3.

Tel.: 266-4051 v. 266-4053

E-mail: krisztina.bauer@compresspr.hu

Kövessen bennünket Facebookon is: https://www.facebook.com/CompressBudapest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*