Robert Muresan újra a H-Moto színeiben versenyzett

Robert régi motoros a H-Moto Teamnél, hiszen 2013-ban és 2014-ben is a csapat színeiben versenyzett a Stock 1000 világbajnokságon, ahol többször is az első tízben végzett. Idén májusban viszont a román bajnokság első fordulóján a H-Moto Team Stock BMW S1000RR motorjával a Superbike kategóriában hatalmas győzelmet aratott.

A Motor Park Romania versenypályán rendezett első bajnoki fordulón a román motorversenyző megdöntötte a körrekordot annak ellenére, hogy először járt ott. A szabadedzések után már látni lehetett, hogy Robert esélyes lesz a versenyen. Könnyen el is hozta a pole pozíciót. Pár perccel a verseny elindítása előtt komoly eső kerekedett, így a rajtot el kellett halasztani, de ez nem vette kedvét motorversenyzőnek, hiszen a BMW-vel többször versenyzett már nedves pályán, így az összes beállítása megvolt, hogy vizes aszfalton is ütőképes lehessen.

„Május első hétvégéjén (2015. 05. 1–3.) a Motor Park Romania versenypályán Robert Muresan egy Superstock versenymotorral elindult a Román Nemzeti Gyorsasági Bajnokság Superbike géposztályának futamán. Robi először járt ezen a pályán, de ahogy azt tőle megszokhattuk, már a legelső körben azonnal gyors tempót diktált. A szabadedzések és a bemelegítő edzés után az 1:25,140-es eredménnyel Robi javított a pályacsúcson, így az sem okozhatott meglepetést, hogy a kvalifikáción – valós ellenfél híján – az első rajtkockát is sikerült megszereznie.

A verseny napján aztán – a futam rajtja előtt alig néhány másodperccel – leszakadt az ég. A rajtot harminc perccel elhalasztották, ez alatt az idő alatt mindenkinek lehetősége adódott esőgumikra váltani. Az esős verseny rajtja során Robinak sikerült megtartani az első helyét. Vezető pozícióban ért az első kanyarba, és innen már senki sem tudta utolérni, egyre növelte előnyét a futam végéig, majd több mint 14 másodperccel futott be a második helyezett Cazacu Catalin (BMW Motorrad Romania) előtt. A versenyen Robi az esős pályacsúcson is javított, az új rekord 1:34,726.” – mesélte a román versenyző edzője.

Robert a következőket nyilatkozta a verseny után: „Nagyszerű napon vagyunk túl, számunkra kiváló edzés volt ez a verseny a Superbike Világbajnokságra, hiszen vizes körülmények között is tesztelhettük a motort. A gép végig nagyszerűen működött, és végre már esőben is tökéletes volt az elektronika. Nagyon köszönöm a munkát a csapatnak, a H-Moto Teamnek, a Motorsport Race Managementnek, a szurkolóimnak és mindenkinek, aki hitt bennem!”