Rizmayer Gábor: Az utolsó helyről a dobogóra!

Az elmúlt hétvégén a Pannóniaringre látogatott a Gyorsasági-motoros Országos Bajnokság mezőnye, ahol a szezon harmadik versenyhétvégéjét rendezték. A H-Moto Team színeit erősítő Rizmayer Gábor a Superbike kategória éllovasaként érkezett a helyszínre, és bár száz százalékos győzelmi mérlege egy sajnálatos bukás következtében megszakadt, de továbbra is vezeti az összetettet.

A sokszoros magyar bajnok versenyző a versenyt megelőzően több mint két hónapja nem ült versenymotoron, ám a hosszú kihagyásnak a legcsekélyebb jele sem mutatkozott meg teljesítményében. A szombati időmérő edzést magabiztosan nyerte, majd a futamon is körökön át vezette a mezőnyt, ám később egy technikai hiba folytán belassult, és miközben azon fáradozott, hogy versenygépe gyengélkedését egy-két versenyzői fortéllyal próbálja meg ellensúlyozni, elesett. A slovakiaringi és a hungaroringi duplagyőzelmek után tehát most egy nullázás következett a sorban, de a legfontosabb, hogy Gábor nem ütötte meg magát annyira, hogy a másnapi futamon való indulása veszélybe került volna. Egy picit a keze ugyan fájt, de ezzel megbirkózott.

Ugyanakkor más gondja is adódott, mivel a vasárnap reggeli szabadedzésen újból előjött a kuplungprobléma a BMW-n, és a szerelők minden igyekezetük ellenére sem tudták időben menetkész állapotba hozni a versenymotort az időmérőre. Rizinek így a vasárnapi futamot a mezőny végéről, a legutolsó helyről kellett megkezdenie. Szép feladat!

Rizi bajnoki aspiránshoz méltóan vette az akadályt. Sorra előzte meg vetélytársait, és egészen a 2. helyig kapaszkodott fel a versenyt megnyerő Robert Muresan mögé. Ezzel mentette a menthetőt, és továbbra is vezeti az összetett pontversenyt.

További pozitív hír a H-Moto Team háza tájáról, hogy a hétfői napon Győrfi Alen sikeresen kézműtéten esett át, így megkezdhette rehabilitációját és felkészülését a FIM Superstock 1000 Kupa következő futamaira.

Rizmayer Gábor (Superbike) :-„Az első futamon sikerült jól elrajtolnom az 1. helyről, majd a 8. körig folyamatosan növelni tudtam az előnyömet az élen. Aztán lett egy kis zűr a motorral, belassultam, és mivel láttam, hogy Robert Muresan nagyon közeledik hozzám, próbáltam fokozni picit a tempót, hamarabb kigyorsítani stb. De ezt a gumik már nem bírták, így sajnos elestem. A fiúk vasárnapra összerakták a motort, így a szabadedzésen újra pályára tudtam hajtani. Itt viszont még inkább kijött a korábbi probléma, és mint kiderült, a kuplung okozta a bajt. Az időmérőre sajnos nem lett kész a motor, így vasárnap az utolsó helyről kellett megkezdenem a második futamot, onnan sikerült végül feljönnöm a 2. helyre. Nagyon igyekeztem, hogy mentsem a menthetőt, és ez úgy érzem, egészen jól sikerült is. Nem ez volt a legjobb hétvégénk eddig az idei évben, de továbbra is vezetem az összetettet, és ez a legfontosabb.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*