Ridikül: túl a négyszázadik adáson

Exkluzív tartalommal köszönte meg a Ridikül produkció a nézők hűségét, lelkesedését, a szereplők őszinteségét és egyben egyfajta összegzés is volt a 400. adás, amely megmutatta honnan hova jutott el a műsor, milyen szakmai elismerésekben, díjakban részesült a produkció, illetve milyen fontos társadalmi ügyek mellett állt ki.

A folyamatos változás és fejlődés egyik legszembetűnőbb példája a főcímzene, amit A Dal 2014-es versenyét követően már a Group’N’Swing szolgáltat, és amit az együttes élőben mutatott be a 400. adás alkalmából. Az azóta már igencsak népszerűvé vált Ridikül főcímdalát a jelenlévő közönség – akik az ország minden pontjáról érkeztek, de még a határon túlról is -, Mihályi Rékával közösen énekelhette. Az ünnepi hangulat fokozásában olyan vendégek jeleskedtek, akik szinte már otthon érzik magukat a műsorban, és akiknek történeteire mindig érdemes odafigyelni. Olyan témákról volt szó ezúttal, amik a családhoz, a gyermekneveléshez és az anyasághoz köthetők. E kérdéskörben most Tordai Teri színművész például a háromszoros nagymamaság érzéséről vallott, Béres Alexandra fitness világbajnok és Sándor Orsi modell pedig anyává válásuk pillanatait elevenítették fel Jakupcsek Gabriellával.

A Ridikül törzsközönsége számtalan alkalommal ragadja meg a lehetőséget, hogy a műsor fórumain az adásokat követően személyes történeteit megossza. Épp ezért a jubileumi adásba meghívtunk három rajongó hölgyet, akiknek az életében a Ridikül változást és bizonyos értelemben „pluszt” is hozott. Szeréna Scheubeck ápolónő egyenesen Münchenből érkezett, hogy megossza velünk azt az érdekes információt, miszerint a világ számos pontján élő barátnőivel, csaknem „forró dróton”beszél az általunk felvetett kérdésekről. Jászainé Fekete Judit történelem tanárnő pedig mindig talál olyan tartalmat, gondolatot a műsorban, amit a tanításba beleszőve tovább adhat diákjainak. Kocsikné Juhász Ágnes anyuka, aki szülővárosában Ridikül Szalont alapított, hogy műsorunk nyomán példaképeket állítson a békéscsabai közösség számára.

Természetesen a jubileumi adásban is gondoltunk a férfiakra. Olyan férfi-hármassal koronáztuk az ünnepi kiadásunkat, akik a nyilvánosság előtt is vállalják, ők bizony elkötelezett nézői a Ridikülnek. Verebély Iván színművész állítása szerint 399 adásból 398-at biztosan látott, Borbély Zoltán ügyvéd fellebbentette a fátylat a titokról, vajon a férfiak körében miért lehet oly népszerű a Ridikül? Harsányi Levente műsorvezető szerint pedig a siker kulcsa az lehet, hogy Jakupcsek Gabi olyan nőben, mint Levente férfiban, vagyis „nagyon jó”.

A 400. adás is bizonyítja: mindenki másért szereti, mert mindenki mást talál a Ridikülben.