Retro hangulat Bécsben, az Adventi vásáron

Nagy készülődésre utalnak a vásárok országszerte, illetve határunkon kívül is. Bécsben, az Adventi vásárban járva, igazi “retro” hangulata  volt az embernek. Régi játékok, kézzel készített díszek és egyéb ajándékok. többek között kerámia házak, amikben mécses ad fényt a “ház lakóinak”. Mézeskalács, sütemények, forralt bor, puncs és hangulatos zene, amit az utcazenészek szolgáltattak. A városháza előtti téren hatalmas forgatag élvezhette főleg este, a hangulatos fények látványát, miközben a bőség zavarával küzdve válogattak a szebbnél- szebb portékák közül.

Budapesten a Vörösmarty téren és a Szent István téren jártunk. A forral bor és a puncs mellett a kürtőskalácsnak volt nagy sikere a sült kolbász és a cipóleves mellett. Szintén a kézműves díszek és kerámiák, kreatív ajándékok  és hímzett  vagy varrt dísztárgyak voltak a legkelendőbbek.

Azonban a vásár mind Bécsben, mind Budapesten tart még. Minden érdeklődőnek érdemes körülnéznie, mert biztosan talál magának vagy a Karácsonyfa alá való ajándékot Szeretteinek.

 

 

Forrás: Sződy Szabolcs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*