Rátonyi Krisztina fél napra modell lett

A legokosabb osztály című vetélkedő műsorvezetője régóta imádja Zoób Kati kreációit. Hatalmas meglepetés volt számára, hogy a híres divattervezőnő fogadta őt a szalonjában és egy fél napon keresztül öltöztették őt a szebbnél szebb költeményekbe, sőt, a varrodában meglepetés is várta. A műsorvezető a nap végére megtanult járni, sőt ülni is, mert mint kiderült: eddig nem tudott.

Zoób Kati munkáira először divatlapokban figyeltem fel – árulta el Rátonyi Krisztina. – Elkezdtem alaposabban utánanézni a munkáinak és egyszerűen beleszerettem abba a különleges látásmódba, ahogy Kati értelmezi és közvetíti a divatot. Nem vagyok modell, nem is mozgok ilyen körökben, így biztos voltam abban, hogy nem fogunk személyesen találkozni. Hatalmas volt a meglepetés, amikor meghívást kaptam a szalonjába. Az idei Nemzeti Vágtán Kati ruháit viselhettük Dióssy Klárival és Bényi Ildikóval a lovas dámák bevonulásakor. Katival a ruhapróbán találkoztam először. Egy nagymintás fekete fehér ruha nagyon megtetszett, tudtam, hogy én azt választanám magamnak. Aztán jött Kati, rám nézett azokkal a mindent értő és látó szemeivel, majd leemelt egy ruhát a fogasról és megmutatta, melyiket szánta nekem. Ugyanaz a ruha volt. Nem hittem el, hogy ennyire közös hullámhosszon vagyunk! Miután megtudta, mennyire szeretem a tervezéseit, meghívott a szalonjába és álomszép ruhákat próbálhattam fél napon keresztül.

 

Többen mondták, hogy Katival hasonlítunk egymásra, mert ugyanolyan akaratos, tudatos, ugyanakkor alázatos és szorgalmas vagyok a munkában, mint amilyen ő. Az tény, hogy nagyon jól éreztem magam a társaságában, folyton csak hallgatnám a tanácsait. Eszméletlenül jól éreztem magam a rögtönzött divatbemutatón. Kati megtanított járni – nem vicc – és ülni is, mert mint kiderült azt is lehet szépen, nőiesen. Elárulom, nagyon fárasztó és megmozgatja a lábizmokat, de a fotókat visszanézve igazat adok neki.

Katinak elképesztően erős kisugárzása van, kifejezetten megnyugtat és biztonságban érzem magam, amikor rám ad valamit, mert tudom, hogy nem öncélúan a ruha megmutatása a fontos számára, hanem a ruha és a nő tökéletes találkozása. Szeretném megtanulni Tőle – többek között azt -, nőként, hogyan boldoguljon az ember, ebben a férfias világban.

 

Van egy álomszép, kék estélyi ruha, amibe beleszerettem. Egyszerűnek tűnik, de belebújva királynőként éreztem magam. Amikor felpróbáltam, Kati beigazította az alját a lábam mögött. Libabőrös lettem, annyira szép volt a ruha esése. Amikor pedig elindultam benne, az maga volt az elegancia.

Fél napot tölthettem el a szentélyében, kicsit beleláttam a háttérmunkába is. Nagyon komoly, összetett és szervezett munka az övé, ugyanakkor mindez remek hangulatban zajlik. Igazi vidám társaságba csöppentem. A varrodában is sokat nevettünk a kollégáival, amihez persze én is jó alapot szolgáltattam, hiszen elég viccesen festettem a varrógép előtt ülve, kétségbeesett szemeket meresztve Katira, hogy ugye megmutatja, hogy kell elindítani?!

Egyik álmom, hogy ruhák terén is ki tudjam fejezni a saját gondolataimat. Persze egyelőre még csak ott tartok, hogy párnahuzatot varrok – azt is csak kézzel… A varrógép még ijesztő nekem. Egyelőre össze kell barátkoznunk, meg kell tanuljam kezelni és utána megpróbálkozom valami egyszerű ruhával. Kati megígérte, hogy segít. Egy ilyen ajánlatot pedig nem hagyhatok ki!

 

Az természetes, hogy egy divattervező kreatív. De Kati tervei szinte megszólalnak. Először azt szólítják meg, akiknek igazán szánta őket, majd miután felveszi az ember, érezni kezdi az üzenetet, amit a ruhán keresztül közvetít. Ezek  a ruhák nem öncélú költemények, hanem harmóniák. Azt például kevesen tudják, hogy Kati kifejezetten ügyel arra, hogy olyan partnerei is legyenek a munkafolyamatokban, ahol fogyatékkal élők (is) dolgoznak.

 

–          Rátonyi Krisztinával november 10-től minden vasárnap este 19.05-kor találkozhatnak A legokosabb osztály című vetélkedőben az M2-es csatornán!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*