Rapport Richárd a világ legjobbjai között

Rapport Richárd (2676 Élő-pont) már tavaly is meghívást kapott a világ egyik legrangosabb szupertornájára, a Wijk aan Zee-ben megrendezett, Tata Steel Chess versenyre. A januári viadalon holtversenyben a B csoport első-második helyén végzett, és teljesítménye, harcossága annyira tetszett a szervezőknek, hogy már akkor sejteni lehetett: visszavárják.

 Mi az hogy! A Felix Promotion menedzserirodával együttműködő17 éves nagymestert nemcsak meghívták a versenyre, hanem egyenesen az A csoportba kapott besorolást, vagyis a világ legjobbjaival mérkőzhet. Nem elhamarkodott dolog kijelenteni: Rapport élete lehetősége előtt áll, végérvényesen bekerülhet az élmezőny vérkeringésébe.

A legfiatalabb magyar sakknagymester – aki jelenleg Spanyolországban vesz részt a szintén rangos Xadrez Entre Faros viadalon– így a világ legjobbjaival mérkőzhet. A címvédő norvég Magnus Carlsen az indiai Viswanathan Anand elleni világbajnoki döntő miatt várhatóan nem lesz ott a viadalon. Helyette azonban Ricsi asztalhoz ülhet a világranglista harmadik örmény Levon Aroniannal, az ötödik amerikai Hikaru Nakamurával, a kilencedik, nemrég világbajnoki döntőtő játszó Borisz Gelfanddal és a tizedik orosz Szergej Karjakinnal is, mellettük ott lesz nagy ellenfele, a német Arkadij Naiditsch is.

A 2014-es Wijk aan Zee-i torna A-csoportjának mezőnye:

Levon Aronian (örmény)

Hikaru Nakamura (amerikai)

Fabiano Caruana (olasz)

Borisz Gelfand (izraeli)

Szergej Karjakin (orosz)

Leinier Domínguez Pérez (kubai)

Anish Giri (holland)

Arkadij Naiditsch (német)

Wesley So (Fülöp-szigeteki)

Loek van Wely (holland)

Rapport Richárd

A 12. résztvevő személyét később jelentik be.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*