Rajtolunk Himodon!

Lesz verseny, úgyhogy mi is ott leszünk! A tervezettnél egy héttel késõbb ugyan (május 24-26.), és más versenyközponttal (Kapuvár helyett Himod), de megrendezik a tereprali országos bajnokság második futamát, ami azt jelenti, hogy az Opel Dakar Team párosának lesz lehetõsége a magyar közönség elõtt, hazai pályákon versenyezni.

szalay_1Szalay Balázs és Bunkoczi László eredetileg is tervezte, hogy versenykörülmények között is beveti az Opel Mokkát a hazai pályákon, ám mivel úgy volt, elmarad a viadal, ez meghiúsulni látszott… A páros tagjai mindketten örülnek annak, hogy végül mégsem.

Csalódott voltam, amikor hallottam, hogy elmarad a verseny, hiszen az idõbeosztásunkba ez az egy hazai futam fért bele, és nyilván örültem, amikor meghallottam, hogy mégis lesz futam – mondta Szalay Balázs. – Fontosak nekünk a hazai szurkolók, és Himodon találkozhatunk velük, remélem, minél többen jönnek ma jd el a versenyünkre. Annak is örülök, hogy mivel a viadal a Közép-európai Zóna Trófea értékelésébe is beleszámít, népes mezõnyre számíthatunk. Ugyanis küzdeni úgy jó, ha minél többen hajtunk a gyõzelemre” – mondta Szalay.

A januári Dakar-ralira elkészült Opel Mokkát most elõször láthatja majd itthon, versenykörülmények között a magyar közönség. A himodi verseny össztávja 449 kilométer, amelybõl 320 kilométer a szelektív szakaszok hossza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*